Morella tornarà a destinar el 0,7% del pressupost a la cooperació amb el Tercer Món

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 28 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella tornarà a destinar el 0,7% del pressupost municipal a projectes de cooperació amb el Tercer Món. Després de l’aprovació en el darrer plenari, en els propers dies es publicaran les bases per sol·licitar les ajudes al Butlletí Oficial de la Província (BOP). En total, es destinaran 13.500 euros per a aquelles ONGs que complisquen els requisits.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, destaca que “malgrat la crisi, Morella es torna a demostrar la seva solidaritat i destina el 0,7% del pressupost a les ajudes al Tercer Món”. A més, afegeix que “encara que ací tenim crisi, és molt gran la que pateixen els països als quals es destinen aquests ajudes”. Blasco també considera que “Morella és molt solidària i compromesa amb les situacions desfavorables que pateixen molts països subdesenvolupats, a través dels quals es col·labora amb diferents campanyes anuals o destinant el 0,7% del pressupost municipal”.

Any rere any, l’Ajuntament de Morella ha destinat el 0,7% del pressupost, amb una quantitat total que depèn dels ingressos municipals. En aquesta convocatòria, la xifra es manté respecte a l’última. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

Gràcies als fons del consistori, en els últims anys s’han dut a terme projectes que han millorat les infraestructures, les prioritats socials, necessitats bàsiques, s’ha fomentat la preservació del medi ambient i s’ha contribuït a la reducció de la injustícia social, en diferents països d’Àfrica i Sud-amèrica. Les organitzacions que pretinguen accedir a estes ajudes, s’han de comprometre a fer un esforç per donar-se a conèixer, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i realitzar campanyes de sensibilització. Aquest requisit també permet gaudir d’activitats solidàries i culturals durant tot l’any a Morella, organitzades per diferents ONG.

Més informació: