El bon temps i Mont-roig s’alien i ens regalen una gran Fira de l’Alimentació

comarquesnord.cat . Mont-roig . diumenge, 3 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Ni fred, ni vent, ni aigua. Enguany el bon temps va acompanyar la Fira de Mont-roig, i això va animar a eixir a centenars de veïns de tot el Matarranya i territoris de la vora, que van omplir els carrers i les places del municipi durant el primer cap de setmana de novembre. La XXIII edició de la Fira de l’Alimentació i l’Artesania de Mont-roig va funcionar molt bé. Durant dos dies, els estands ubicats pel nucli històric del poble van exposar i comercialitzar infinitat de productes de la terra, fent especial menció a l’artesania i la indústria agroalimentària elaborada al nostre territori i a tot el Maestrat. Satisfacció des de l’organització, que van reconèixer que “el bon temps va ser un gran al·licient per a l’èxit de la fira. Portàvem cinc edicions condicionats pel mal temps. Esta vegada ha fet calor els dos dies. I s’ha vist molta gent”. Ho va explicar Javier Arrufat, regidor municipal de Mont-roig. La fira va coincidir també amb el Pont de Tots Sants. Per això, durant el cap de setmana també va haver-hi molta presència de turistes.

Dissabte de matí es va fer la inauguració de la fira, acte presidit per l’alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat, i el president de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve. En la seua intervenció, l’alcalde de Mont-roig va subratllar la importància i el sentit que té la fira per al poble. També va parlar de la importància de la indústria agroalimentària i el sector primari a Mont-roig, així com del millor pernil que es fa a la província que esta vegada ha recaigut en l’empresa Soincar. “És un producte que fa molts anys que es produeix a Mont-roig. Els animals es crien a estos pobles. La gent té este mode de vida. I això és molt important, perquè demostre que les coses s’estan fent bé i que aquí es fa un gran producte agroalimentari”. En esta mateixa línia, Óscar Arrufat va parlar de la situació que estan patint Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja amb la declaració de ‘zona vulnerable’. “No entenc perquè per un costat ens donen alegries i per un altre ens volen tancar. És una incongruència molt gran”, va defensar l’alcalde de Mont-roig.

Al llarg del cap de setmana es van fer un munt d’activitats. A la plaça de Josa, zona de l’artesania, es van fer algunes demostracions, i el dissabte per la tarde es va fer un concert a càrrec de la Banda Comarcal San Antón. Per als xiquets es van organitzar un contacontes i ponis, així com un taller de cuina per a pares i fills que es va fer la tarde del diumenge al pavelló. De moviment se’n va veure durant tot el cap de setmana. “La plaça de baix estava dedicada a l’artesania i la de dalt a alimentació. Vam omplir totes les casetes. I si haguérem tingut més espai, l’haguérem omplit”, va dir Javier Arrufat. Des de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve va explicar que “Mont-roig celebre una de les fires més tradicionals del territori. La setmana passada estàvem per Beseit. Esta setmana estem per Mont-roig. I la pròxima setmana anirem a Ràfels”. Pel que fa a la valorització dels productes de la terra, Esteve va defensar que “hem d’aprofitar els bons productes que tenim. I els primers que ens ho hem de creure som natres mateixos”.

Més informació: |