N-232 i zona vulnerable marquen la inauguració més reivindicativa de la Fira de Mont-roig

comarquesnord.cat . Mont-roig . diumenge, 3 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

La inauguració de la XXIII Fira de l’Alimentació i l’Artesania de Mont-roig va vindre marcada per un to molt reivindicatiu. Sobre la taula van eixir temes d’actualitat com la situació de la carretera N-232 i la recent declaració de Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja com zona vulnerable. En declaracions a Ràdio Matarranya, l’alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat, va parlar de la situació del poble. Primer de tot va recordar el premi de Soincar, que ha fet el millor ‘Jamón de Teruel’. “Crec que no s’ha fet molta propaganda. És un pernil que porte molts anys fent-se aquí. Els animals es crien aquí i als municipis del costat. La gent té este mode de vida. I és molt important que a Soincar li donen este premi. Això vol dir que les coses es fan bé i que aquí es fa un gran producte”. Ara, “per un costat se’ns donen alegries i per un altre ens tanquen”.

L’alcalde de Mont-roig va fer especial menció a la recent declaració de zona vulnerable i a la importància que té el sector primari al municipi. “La nostra proposta segueix sent la mateixa. Mont-roig considerem que hem d’eixir de la zona vulnerable perquè no hi ha proves per estar dins. I això és el que demanem. No podrem treballar de la forma que ho fèiem per la problemàtica dels purins i al mateix temps ens donen premis. És una incongruència molt gran”. Tot i estar dins, Óscar Arrufat va recordar que “hem demanat que ens traguen de zona vulnerable perquè no hi ha suficients proves. Les analítiques que hem fet ixen bé. Les analítiques que estan publicades a la CHE estan bé excepte un punt”. Arrufat va defensar que “no entenem que ens tanquen tot el terme, amb el gran que és, per això”.

. La situació de l’ajuntament

En declaracions a Ràdio Matarranya, Óscar Arrufat també va parlar de la situació actual de Mont-roig. “L’ajuntament està igual. Estem en la mateixa situació. Tenim bloquejats els ingressos de l’estat. Estem preparant liquidacions d’anys que ni estàvem a l’ajuntament. Hi ha partides que no sabem què són ni d’on vénen. I l’administració ens diu que les fem. Això no té sentit”. Pel que fa al dia a dia, “laboralment parlant, estem una mica millor. Els tres pobles hem millorat. Anem al dia en totes les subvencions, en pagaments, en gestió administrativa, i es respire un ambient tranquil”. Arrufat va ser crític en l’anterior secretari i va denunciar que “no s’entén que una persona que treballe a l’administració pública no fa la seua faena i sigui recolzada pels màxims dirigents d’eixa administració. Des del carrer, això no s’entén”.

Més informació: | |