Torredarques viu la tradicional festa del Ball del Poll

comarquesnord.cat . Torredarques . diumenge, 3 de novembre de 2013 .

Torredarques va viure durant el Pont de Tots Sants el tradicional Ball del Poll, una de les festes de tardor més ancestrals del territori. Veïns de totes les edats van participar a la festa popular, que van eixir al mig de la plaça i van ballar al ritme de la melodia del ‘Ball del Poll’. Tal com diu la tradició, el millor ballador es va emportar el pollastre. El jurat no ho va tindre fàcil. El guanyador es va decidir per criteri popular i a cara o creu, ja que el nivell dels dos finalistes ho va posar molt difícil. El ‘Ball del Poll’ va ser l’acte central d’un pont carregat d’activitats a Torredarques.

I és que aprofitant un llarg cap de setmana de Tots Sants, Torredarques va preparar un munt d’actes per a viure la festa del Ball del Poll. El mateix divendres 1 de novembre es va fer una marxa senderista des del municipi a la partició de terme amb Sorita, i de cara a la tarde es va fer un espectacle de màgia “que va agradar molt, a grans i a menuts”, va concretar Pedro Estopiñán, veí del municipi. De cara al dissabte, dia del ‘Ball del Poll’, el dia va començar en un taller de panellets i una posterior ruta botànica pel poble. Per la tarde es va fer el dinar i el posterior Ball del Poll.

La programació no va acabar aquí, i l’organització va preparar concert i el diumenge es va fer el curs d’animació a la lectura. Estopiñán va recalcar que “quan es fan festes al poble hi ha molta animació i sempre s’agraeix”. Pel que fa al ball, “va costar una mica que la gent eixís al mig de la plaça. Sempre impose un poc. Però a poc a poc la gent es va animar i va participar en el Ball del Poll”. Tots els actes programats “van ser molt participatius. Teníem la marxa senderista, la màgia, que va ser una de les activitats més boniques del cap de setmana, els panellets, el dinar… I podem estar molt contents”.