L’Ajuntament de Morella instal·la una caldera de biomassa a la casa Ciurana

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 5 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella continua realitzant actuacions de millora dels edificis municipals, apostant per les energies renovables i augmentant l’eficiència energètica. En la jornada d’ avui, ha finalitzat la instal·lació d’una caldera de biomassa a la casa Ciurana, un edifici que data del segle XV. Aquest immoble és la seu de l’associació de jubilats i també s’utilitza per a diferents actes, principalment de caràcter educatiu i cultural. D’aquesta manera, aquest edifici se suma a altres públics en els què s’ha apostat per la instal·lació de sistemes de calefacció que utilitzen energies renovables, com el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, l’Escorxador, l’Escola Infantil o el col·legi Mare de Déu de Vallivana.

El regidor d’obres i medi ambient, Rafa Pallarés, afirma que “amb les noves instal·lacions a les calderes dels edificis públics es millora l’eficiència energètica, disminuint el consum i apostant per una energia neta”. A més, afegeix que ” Morella és un municipi referent en l’ús de les energies renovables i cal seguir treballant amb aquest tipus d’energies netes i apostant per una reducció del cost del consum i manteniment dels edificis municipals”.

La casa Ciurana és un edifici senyorial construït al segle XV, on els usos solen estar relacionats amb la gent gran, la cultura i l’educació. Aquest immoble és la seu de l’Associació de Jubilats Mare de Déu de Vallivana, de l’Assemblea Comarcal de la Creu Roja i també alberga les classes de la seu dels Ports de la Universitat per a Majors. A més, en ell es realitzen actes educatius, com algunes classes de l’Escola Municipal d’Idiomes o congressos de diferents entitats. També, la cultura sol tenir molta presència, amb conferències, presentacions de llibres, taules redones o projeccions. Finalment , cal destacar que hi ha diferents entitats que sol·liciten les seves sales per realitzar les seves assemblees o reunions.

En definitiva, des del consistori s’ha apostat per les renovables als sistemes de calefacció dels edificis públics. Així, al Centre Lúdic Jaume I s’ utilitza la geotèrmia i, al col·legi Mare de Déu de Vallivana, a l’Escola Infantil o l’Escorxador, les calderes de biomassa. Amb aquests nous sistemes de calefacció també s’aconseguirà disminuir la despesa econòmica, especialment en els mesos hivernals.

Més informació: