José Luis Benlloch al Club Taurí de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 9 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

El popular José Luis Benlloch, periodista i crític taurí i conegut sobretot per les seues retransmissions de corregudes de bous al Canal 9, participava aquest passat cap de setmana al Cicle Cultural del Club Taurí de Vilafranca. Benlloch, natural de la localitat valenciana de Benaguasil és a més el director de la revista taurina ‘Aplausos’, publicació líder al món en quant a informació de la festa dels bous. José Luis Benlloch també col·labora setmanalment en el programa taurí de la Cadena Ser ‘Los Toros’ , dirigit per Manolo Molés i que s’emet els diumenges per la nit. José Luis Benlloch centraria la primera part de la seua intervenció en analitzar el moment actual de la festa dels bous amb els problemes econòmics existents, la gran oferta lúdica que hi ha, les traves administratives i la falta d’una gran figura que impulse a l’afició a omplir les places. Després de la Guerra Civil apareixia Manolete i posteriorment altres figures com El Cordobés, Curro Romero, Jesulín de Ubrique, El Juli o als darrers temps José Tomás. Segons apuntava José Luis Benlloch, “José Tomás ha decidit torejar 4 o 5 corregudes a l’any, qüestió insuficient per a ser un líder a la festa taurina”.

L’actual situació econòmica ha fet que els ramaders de bous braus baixen els preus dels seus animals per a les exhibicions de ‘Bous al Carrer’. A la Comunitat Valenciana es continuen fent bous al carrer de manera molt considerable. Sembla que no desceix el nombre d’animals exhibits en aquesta modalitat. Benlloch també parlaria de la prohibició dels bous a Catalunya i del fet que es puga traslladar a altres zones d’Espanya. El crític taurí pensa que la “llavor està sembrada, però no crec que açò es vaja a produir. Vull ser optimista en quan al futur de la festa dels bous, encara que la situació actual no és la millor.

José Luis Benlloch visitaria abans de la xerrada la Plaça de Bous de Vilafranca, des d’on als anys 90 ,el Canal 9 faria retransmissions en directe. El periodista recordaria la seua estància a vàries places de la comarca com Vilafranca i Morella. El periodista, lligat molts anys a Canal 9, també valoraria a Vilafranca la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar la Ràdio Televisió Valenciana. Benlloch considera el tancament com a “injust, incomprensible i que parla poc bé d’una terra amb un important volum econòmic, social i cultural i que necessita una televisió forta, plural i que defense l’idioma”. A més te a molts companys “que patiran una situació molt difícil. En genera molta tristesa aquesta notícia com a valencià i com a amant del periodisme.”, reflexionava Benlloch.

En quant a la revista taurina ‘Aplausos’, de la qual José Luis Benlloch és el director també faria referència. Segons apuntava Benlloch, corren temps difícils per a mantenir un setmanari taurí d’aquestes característiques, però el fet de ser líder i tenir moltes subscripcions tant a Espanya, França, Portugal i Sudamèrica permeten a ‘Aplausos’ poder tirar endavant.

Una interessant xerrada la de José Luis Benlloch que comptaria amb la presència de nombrós públic a la seua del Club Taurí de Vilafranca. Posteriorment es realitzaria un sopar amb la presència de membres de la Junta i socis del Club Taurí on continuarien les explicacions d’aquest important crític taurí.

Més informació: | |