La Guàrdia Civil deté a dos persones responsables dels robatoris de les Festes Patronals

comarquesnord.cat . Terol . diumenge, 10 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

El passat dimecres 6 de novembre, agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil van procedir a l’explotació de l’anomenada Operació ‘Cívica’, que ha permès aclarir l’autoria de 29 robatoris amb força en cases de diversos municipis de la província. Esta operació s’ha saldat amb la detenció de dos persones a la província de Castelló, on també actuaven. Els detinguts, A.G.H. de 35 anys i J.M.G.H. de 33 anys, naturals d’Almassora, van ser posats a disposició judicial ordenant l’ingrés a presó d’un d’ells.

La investigació va començar a l’agost del 2012, arran de la reincidència de robatoris en poblacions de Terol pròximes a la frontera provincial amb Castelló durant els dies de celebració de les seues Festes Patronals. Esta circumstància, denominador comú de tots els robatoris -sumant-s’hi les indagacions i indicis obtinguts durant la investigació- va permetre als investigadors confeccionar el perfil criminològic dels autors, així com un ‘modus operandi’ concret que va servir per identificar i localitzar els autors. Aprofitaven la celebració d’esdeveniments populars per a sostraure el que hi havia de valor a casa.

Estos individus centraven la seua activitat delictiva a pobles pròxims al límit provincial amb Castelló, seleccionant aquelles cases situades en la perifèria dels municipis, així com immobles amb eixida a carrers o camps amb poca llum i d’on pogueren marxar de forma ràpida. Finalment, i una vegada localitzats els autors d’estos 29 actes delictius, el passat dimecres 6 de novembre es va procedir a la detenció dels dos individus, així com al registre dels seus domicilis. Allí es va trobar material procedent de l’últim robatori, que es va cometre a Valljunquera.

Gràcies a esta operació, la Guàrdia Civil ha pogut resoldre un total de 29 robatoris que s’han arribat a cometre des de l’any 2010 al 2013 en diversos pobles de la província de Terol i de Castelló, com són La Puebla de Valverde, la Torre del Compte, l’Anglesola, Alcalá de la Selva, Ejulve, Pena-roja, Alcanyís, Sarrió, Rubielos de Mora, La Codonyera, Camarena de la Sierra, Mora de Rubielos, Aliaga, Linares de Mora, Beseit, Albentosa, Camarillas, Castellseràs, Queretes, la Vall del Tormo, Massalió, Montante i Valljunquera.

Més informació: |