Arenys de Lledó aixeque un nou assut per a la captació d’aigua de boca

comarquesnord.cat . Arenys de Lledó . dilluns, 11 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

Arenys de Lledó està creant un nou assut en el riu Algars de cara a la captació d’aigua de boca. Es tracte d’un projecte valorat en 70.000 euros finançat per l’Institut Aragonès de l’Aigua (IAA) i la Diputació Provincial amb 45.000 i 25.000 euros, respectivament. Les obres se centren en la creació d’un dic i d’un assut. Des d’allí una toma d’aigua, per decantació, anirà omplint el pou del poble, on es tracten les aigües. Una vegada acabat l’assut i el projecte, els veïns del municipi no dependran de la séquia dels regants del riu Algars per a garantir l’aigua de boca a les cases.

Rosa Casanova és l’alcaldessa d’Arenys de Lledó i va explicar que “estem fent este nou assut, que pretén millorar la captació de l’aigua de boca. Abans depeníem molt de la séquia dels regants. I gràcies a este projecte anirem cadascú a la nostra. Farem un mur de ciment”, que anirà retenint l’aigua que baixarà rodada al pou. “Ara només esperem que no siguen tots els anys de seca com el de l’any passat”, va apuntar Casanova. Per a tirar endavant el projecte, Arenys de Lledó ha hagut de treballar tant a nivell aragonès com català, ja que el riu Algars és la frontera natural entre els dos territoris.

El projecte suposarà “una inversió de 70.000 euros”, va dir Casanova. L’ajuntament no assumirà gens del cost. No és una obra de molta envergadura, però sols no la podem fer. S’està treballant bastant a estall i les obres les podem tindre acabades en un parell de setmanes”. L’aigua de l’assut “baixarà rodada, per decantació que es diu”, va recordar l’alcaldessa d’Arenys de Lledó. Per tant, no caldrà cap bomba addicional per a impulsar l’aigua. Casanova va explicar que “sempre que baixe aigua al riu hi ha aigua assegurada al poble”, però va recordar que “l’any passat vam patir moltíssim perquè l’aigua no corria”.

Més informació: