La Guàrdia Civil oferirà una xerrada per a evitar les estafes que s’estan produint als Ports

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 12 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

Diversos municipis dels Ports han rebut els últims dies la presència d’estafadors. Mitjançant diversos tipus d’enganys intenten estafar principalment als més majors. Els ardits més recents se centren en un fals canvi de comptadors elèctrics i en revisions de butà. A Morella van estar els que es fan passar per electricistes. Argumentant un canvi de comptadors per uns tres-cents euros, aportant dades reals de l’empresa que s’encarrega d’això a la comarca, busquen entrar a les cases i aconseguir el pagament dels veïns. Al gener d’aquest any es va viure un cas en el qual van fer caure en el parany a una persona de 91 anys que va estar a punt de perdre 1.800 euros.

Per la seva banda, Cinctorres i Todolella, entre d’altres, han registrat casos de la ‘estafa del butà’. Una persona es fa passar per un tècnic de la companyia oficial i al·legant un canvi en la instal·lació també intenta que li paguin per uns serveis que no són reals. Un familiar d’un afectat a Cinctorres explicava que “no pots fer res, perquè se les saben totes i van a per les persones més vulnerables, el millor és que si no és una persona coneguda, com el repartidor de Morella que el coneixem tots, que no obrin la porta”. Una altra de les estafes que sembla que ha recobrat força últimament i s’ha intentat realitzar en pobles de la zona és el ‘tocomocho’ amb el qual es fa creure a la víctima que pot beneficiar-se del cobrament d’una participació premiada de la loteria.

Des de la Guàrdia Civil i la Policia Local morellana s’està alerta d’aquests moviments i se’ls ha vist actuar els últims dies després de rebre diversos avisos de veïns afectats. Només es coneixen, també s’informa per Els Ports Ràdio per extremar les mesures de seguretat i evitar els enganys. Per aquests casos i la situació actual, el proper 20 de novembre es realitzarà una xerrada a Morella per part de la Guàrdia Civil per explicar el Pla ‘Major Seguretat’. Serà a les 18:00 hores a la Casa Ciurana. En aquest projecte policial es donen diverses pautes als més majors per evitar aquestes estafes, tant en la via pública, en viatges, al domicili o al banc. També es recorda que davant qualsevol moviment estrany o sospitós es cridi al telèfon de la Guàrdia Civil, el 062.

Més informació: | |