Un conveni entre la Diputació, l’Arquebisbat i Ibercaja beneficiarà les esglésies de Fórnols, Massalió i Queretes

comarquesnord.cat . Terol . dimarts, 12 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

La Diputació Provincial, l’Arquebisbat de Saragossa i l’Obra Social Ibercaja han firmat un conveni que posarà en marxa una política de conservació i restauració del patrimoni històric-artístic del territori. Les tres institucions participen en un acord que durant este 2013 permetrà la rehabilitació de quatre edificis religiosos de la província. Entre ells, trobem l’església Santa Maria de Fórnols (25.000 euros), la casa parroquial de Massalió (25.000 euros) i l’església parroquial de Queretes (25.000 euros més). L’altre poble que es beneficiarà d’este conveni serà Albalate del Arzobispo.

Este és el resultat del conveni que han firmat la presidenta de la Diputació Provincial de Terol, Carmen Pobo, la directora de Obra Social Ibercaja, Teresa Fernández, i l’ecònom diocesà de l’Arxidiòcesi de Saragossa, Ernesto Meléndez. Este acord, subscrit des de fa anys, permet que tots els municipis que són de l’administració eclesiàstica del Bisbat de Terol i els adscrits a la demarcació gestionada per l’Arquebisbat de Saragossa, siguin objecte del mateix tracte administratiu i idèntic esforç finançador per part de les entitats signants de l’acord. Al maig es va subscriure un acord amb Bisbat de 201.160 euros.

El conveni firmat contemple una sèrie d’obres urgents i necessàries de restauració i de conservació d’edificis que l’Arquebisbat de Saragossa no podria fer sense el suport econòmic d’entitats públiques i privades interessades en la conservació d’este patrimoni artístic i arquitectònic religiós. Per a la presidenta de la Diputació estos convenis tracten de “contribuir a l’adequat manteniment de l’important patrimoni cultural i monumental llegat pels nostres avantpassats. En este àmbit, les esglésies constitueixen en la majoria dels casos un ric patrimoni que no s’ha de perdre ni patir deterioraments irreversibles”.

Més informació: