El socialistes de Castelló demanen una partida del pressupost de la Diputació pel Feslloch i l’Aplec dels Ports

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 13 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

20130124_colomerdipu_247x247El secretari general del PSPV de la província de Castelló i portaveu socialista en la Diputació de Castelló, Francesc Colomer, ha plantejat en la reunió ordinària del Patronat de Turisme que s’ha celebrat aquest dimecres, que s’inclogue al pressupost de la Diputació una partida destinada als festivals de música en valencià que se celebren a la província, com són el Feslloch i l’Aplec dels Ports.

Colomer ha destacat la importància que es tinguen en consideració eixos esdeveniments musicals de Bell-lloc i de la comarca dels Ports com la tenen altres festivals que es desenvolupen a Castelló, “pel seu caràcter emblemàtic, pel turisme que genera en els municipis on se celebren i pels nombrosos visitants que assisteixen a ambdues cites musicals”. El portaveu socialista ha criticat així que “mai s’ha habilitat una partida específica per a aquests festivals de música quan ajuden a dinamitzar l’economia de la zona”. Així mateix, Colomer ha preguntat també en la reunió pels criteris d’assignació per als festivals del FIB i Rototom Sunsplash de Benicàssim i l’Arenal Sound de Borriana.

D’altra banda, el portaveu socialista ha indicat que els 500.000 euros del pressupost del Patronat que es destinen a promoció, “no hauria de ser una decisió unilateral del Patronat de Turisme, sinó que s’hauria de tenir en compte les preferències dels agents turístics sobre on invertir aquests diners”. D’igual manera, Colomer ha lamentat la falta d’implicació de la Generalitat amb el turisme, ja que dels vuit milions d’euros que la Diputació de Castelló va a rebre, “no existeix cap aportació per al turisme”.

Una altra de les qüestions que Colomer ha posat sobre la taula fa referència a l’aeroport de Castelló, perquè si en teoria va a engegar-se l’any que ve com pretén el Consell, “com és que no hi ha cap partida pressupostària per al mateix?”.

Finalment, el secretari general provincial del PSPV ha demanat a més que es tingui en consideració al pressupost de 2014, el 600 aniversari de ‘Conversis de Morella’. Una sèrie d’actes que tindran lloc l’any proper a la capital dels Ports, a Sant Mateu i a Peníscola per commemorar la trobada entre el Papa Lluna, Sant Vicent Ferrer i Ferran d’Antequera, i que va significar el final del Cisma d’Occident on van arribar a coincidir tres Papes diferents.

Més informació: | | | |