La Guàrdia Civil de Morella presenta el pla “Mayor Seguridad”

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 20 de novembre de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: ,

La Guàrdia Civil del Quarter de Morella presentava este dimecres el seu Pla ‘Mayor Seguridad en un acte informatiu obert a tots els públics, principalment a la gent major. Expectació a la Casa Ciurana per seguir aquest acte en el que s’informaria als més grans sobre diferents aspectes per tal d’intentar fer la seua vida més segura.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, obriria la iniciativa donant-li la paraula al Sergent Mariano González. Ell seria el que aniria explicant diverses pautes per evitar els intents d’estafes, tant en la via pública, en viatges, al domicili o al banc. Darrerament, s’estan vivint enganys als Ports, sobretot amb l’estafa del butà, que el dimarts aplegaria de nou a Cinctorres, i la del canvi de comptadors de la llum. Entre els consells estan no obrir la porta de casa o el porter automàtic a persones desconegudes, desconfiar de qui crida a la porta oferint la venda de qualsevol cosa representant a un organisme públic o associació humanitària, perquè el delinqüent utilitzarà qualsevol excusa per entrar a la seua casa. Així com també desconfiar dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats prèviament per la família o identificar als empleats que tot i tenir autorització vagin a efectuar reparacions, revisions o cobraments al seu domicili. Per altra banda, es parlaria de consells per evitar caigudes o incendis.

També es recorda que davant qualsevol moviment estrany o sospitós es cridi al telèfon de la Guàrdia Civil, el 062 i que no s’ha de tenir vergonya a l’hora de denunciar estos casos.

Entre els assistents, molts que han viscut intents d’engany. Entre d’ells, Andrés Cubero, que viuria en primera persona a principis d’any l’intent de l’estafa dels comptadors de la llum. Altres han vist com hi ha menys seguretat que fa uns anys, per lo que extremen les mesures.

Amb este tipus de xerrada, la Guàrdia Civil mostra el seu esperit d’ajudar als demés amb gent qualificada. L’objectiu principal, intentar evitar estos casos d’estafes i altres delictes que malauradament s’estan vivint als Ports, tot i ser una comarca bastant més segura si fem la mitjana de casos que passen de la Comunitat Valenciana.

Més informació: |

1 comentari

  1. Es una autentica lastima que no asistiese mas gente. La charla, macnifica por cierto, no es para las fuerzas del orden sino para autoprotegernos en lo posible