Els treballadors de la Residència de Forcall, de nou dos mesos sense cobrar

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 21 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

Dos mesos porten sense cobrar els 27 treballadors de la Residència de Forcall pel deute de gairebé 500.000 euros de la Generalitat amb aquest centre gestionat des del consistori. A causa d’aquesta situació, este dimecres es va celebrar una reunió d’urgència entre l’alcalde, Santiago Pérez, i el planter d’empleats. En la mateixa, es va informar de la “incertesa que estem vivint perquè no sabem quan es podrà solucionar, no hi ha garantia de pagament” apuntava el primer edil.

El Consell deu els prop de 300.000 euros del primer pagament, el 60% de la subvenció d’aquest any que s’hauria d’haver abonat al maig, així com el 40% restant que hauria d’arribar aquest mes. Per a Santiago Pérez és “lamentable el que estem vivint en un servei que és bàsic i fonamental”. Des de l’ajuntament s’han mantingut diverses reunions amb representants d’Hisenda i Benestar Social sense obtenir “una resposta convincent, no hi ha un pla previst i l’única cosa que ens han traslladat és que aquest divendres sabrem si entrem en nous pagaments de l’administració autonòmica” explicava Pérez.

El consistori s’ha fet càrrec dels salaris des de principi d’any gràcies a un crèdit que van sol·licitar a una entitat bancària “ara és impossible pagar més, hem realitzat grans esforços en les arques municipals” segons l’alcalde. Davant aquesta situació, no descarten buscar nous préstecs o crèdits amb bancs per poder pagar als treballadors “encara que anem a intentar abonar amb fons municipals almenys la nòmina de setembre” concloïa Santiago Pérez. Tampoc descarten mobilitzar-se per reclamar el deute de la Generalitat.

Més informació: