La Mata no tindrà l’escola que Conselleria va anunciar al 2009

comarquesnord.cat . La Mata . dijous, 21 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Mata haurà d’esperar a eixir de la crisi per tenir la seva nova escola a la qual es va comprometre la conselleria d’Educació al 2009. Una actuació que comptava amb un pressupost de mig milió d’euros i s’insinuava el passat any que podia executar-se en breu. “Ens van dir que anava avant però ara ens han confirmat que no hi ha diners i no hi ha previst realitzar cap obra relacionada amb col·legis, excepte alguns barracons” explicava l’alcalde del municipi, Pere Calvo.

El projecte consistia a derrocar l’actual centre i construir un de nou a la zona exterior de la localitat. Després d’una reunió amb el Director Territorial d’Educació a València, a la qual va acudir el primer edil acompanyat del diputat autonòmic i alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, l’únic compromís en ferm va ser “diverses intervencions per pal·liar els efectes del fred o aspectes que facin molta falta” assenyalava Calvo. De cara a l’any que ve, tècnics de conselleria revisaran l’escola per concretar les obres que es poden fer “volen solucionar qualsevol problema amb la calefacció, la ventilació de les finestres per aguantar la calor i podrien estudiar fer alguna aula més amplia” indicava l’alcalde.

El col·legi d’aquest poble forma part del CRA Els Ports en el qual també s’inclou Forcall, Sorita i Olocau del Rei. En La Mata hi ha 16 alumnes amb una plantilla de dos professors fixos i dos itinerants.

Més informació: | |