La Mestre Candel reconeix per Santa Cecília els 20 anys de Toni Orti com a director

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 22 de novembre de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , , ,

L’Associació Musical Mestre Candel ha celebrat este cap de setmana Santa Cecília. L’acte central seria el tradicional concert que es va portar a terme el divendres, coincidint a més en el dia de la patrona dels músics. A pesar del fred, nombrosos veïns, sobretot a la zona de dalt del Teatre Municipal de Morella, no es van voler perdre l’actuació del grup musical. Seria un concert d’allò més especial en el que es van barrejar pasdobles, fantasies, una banda sonora i danses entre d’altres. Però seria en el tram inicial quan es van viure els moments més emotius. La presidenta de la banda, Rocío Querol, seria l’encarregada de fer de mestra de cerimònies. En primer lloc, per presentar a la nova component de la banda, la flautista, Teresa Escrivà, fent lliurament de la insignia amb el seu instrument.

 

La Mestre Candel reconeix els 20 anys de director de Toni Ortí

"La banda morellana celebra amb molta festa Santa Cecilia amb un concert i passacarrers" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Però a més, Querol portaria la sorpresa de la nit. La Mestre Candel va voler retre homenatge al seu director Toni Ortí. Just este 2013 es compleixen vint anys des de que va agafar la batuta de la banda morellana i per això es va fer este reconeixement lliurant-li un quadre commemoratiu. En els discursos, la presidenta va reconéixer sobretot la paciència d’Ortí amb els músics que ha dirigit al llarg d’estos anys. Per la seua banda, Toni Ortí, que no s’ho esperava, es va mostrar molt sorprés i agraït per l’homenatge dels músics de la banda.

El colofó d’esta part del concert, seria l’estrena de la marxa mora composada pel propi Ortí. El títol Mora serà ella. La peça va agradar als assistents sobretot per la seua força i potència instrumental. Una marxa que a partir d’ara forma part del repertori del conjunt i es podria tornar a escoltar en eixides com la cavalcada dels Reis Mags en la que s’interpreten peces d’este tipus. L’actuació es completaria amb altres cançons com El Príncep d’Egipte, Tijuana Brass i concert o el pas-doble Musical Apolo, entre d’altres.

Les celebracions de Santa Cecília es van allargar fins diumenge amb pasacarrers, germanor i molta festa.

Més informació: | | |

1 comentari

  1. lluis orti i domenec enllaç al seu comentari

    Vull feliçitar al meu cossí, y Director de la
    banda Mestre Candel, de Morella, pero la seva tasca com a Director, músic, y morellá d’arrel. Y, reconeixer.li el seu paper fonamental, com a organiste del orgue de la
    Arciprestal, de Morella.