Morella exigeix ​​a la Diputació que actue en el camí de la Canà i en la carretera de Xiva

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 22 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Junta de Govern local ha tornat a exigir a la Diputació de Castelló que actue d’urgència en el camí de la Canà per solucionar el seu mal estat i que es faça càrrec del manteniment. També ha reiterat la necessitat d’actuar a la carretera de Xiva, ja que s’ha paralitzat la inversió en aquest vial, quan s’estava avançant de manera important. Des del consistori morellà es considera que aquestes carreteres són fonamentals per a la vertebració de la comarca, en el cas de la primera, i per als veïns i visitants de Xiva i Morella, la segona.

El regidor de governació, Ernest Blanch, indicava que “tot i l’aparent canvi de formes en el tracte amb la Diputació, el tracte a Morella segueix sent de menyspreu i de deixar sempre les nostres coses en segon pla, i l’estat d’aquestes carreteres, especialment la de Canà, així ho demostren”. L’edil assenyala que “el camí de la Canà està en molt mal estat, amb moltes deficiències i problemes que generen inconvenients, riscos i dificultats als conductors que circulen per aquest vial i, malgrat que la Diputació ha anunciat en diferents ocasions la seva intenció de fer-se càrrec d’aquest, no ho ha fet i la situació és cada vegada pitjor”. A més, afegeix que “la Diputació de Castelló és la hipotètica i real titular de la carretera i, s’està fent càrrec del seu manteniment i senyalització des de fa anys, encara que no està fent absolutament cap manteniment de la mateixa”. En el cas de la carretera de Xiva, Blanch també explica que “en els últims anys s’havia produit una millora i s’havia avançat en un tram d’uns quatre quilòmetres, en els quals s’ha ampliat, però des de fa dos anys s’han paralitzat les inversions i encara queden cinc quilòmetres per millorar”. Així, el regidor conclou que “aquests dies s’està aprovant el pressupost de la Diputació i no es veu cap partida específica per resoldre els problemes de tots aquests vials. Esperem que en els dies que queden per al seu debat oficial, el president rectifique i no deixe que les necessitats de millora d’aquests punts es vegen frustrades en el nostre territori, ja que en alguns casos hi ha un risc real i evident per a la seguretat de les persones i dels vehicles i, no és de rebut que la Diputació, en temes tan importants com aquests mire cap a un altre costat i no solucione problemes tan greus per als habitants de les comarques d’interior”.

Des de l’Ajuntament de Morella s’han realitzat aquestes exigències en reiterades ocasions, per la qual cosa s’entén que és de justícia i que correspon actuar a la Diputació. En el cas de la Canà, també s’ha exigit que el vial rural es declare carretera, perquè vertebra la comunicació de diferents municipis i és molt utilitzat per veïns de tots ells. Cal recordar que el consistori morellà ja va ser condemnat a pagar més de 50.000 euros d’indemnització per l’accident mortal d’una veïna de Vilafranca, en aquest camí que travessa diversos municipis. En aquell moment, es va demanar col·laboració a la Diputació, ja que s’entenia que aquesta carretera té un aprofitament superior al dels veïns de la localitat, però l’administració provincial es va desentendre i va haver d’assumir la sanció el consistori morellà.

Més informació: | |