Bernstein, Wagner o Verdi al concert de Santa Cecília de la Unió Música Vilafranquina

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 23 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La Unió Musical de Vilafranca va celebrar la festa de Santa Cecília 2013 amb el Concert Extraordinari, que tindria lloc en la vesprada del dissabte al Parador de Festes. Un concert que s’obriria amb l’obra ‘Slava’, del compositor americà Leonard Bernstein, dedicada al seu amic violoncenl·lista Matislav Rostropovich.

El concert continuava amb l’obertura de l’opera ‘Tannhäuser’, de Richard Wagner en el any de celebració del seu 200 aniversari. Un obra molt densa construïda i centrada en dos temes principals que simbolitzen l’amor platònic i l’amor carnal.

En aquest 2013 també es celebra el 200 aniversari d’un altre gran compositor, l’italià Giuseppe Verdi. La Unió Musical de Vilafranca també interpretaria al concert l’obertura de l’opera ‘Nabucco’, que tracta sobre l’èxode dels jueus a Babilònia, però va ser molt important a l’interpretar-se com a metàfora de la unificació italiana. De fet, el seu famós tema principal és considerat l’hime no oficial d’Itàlia.

Al descans s’escenificaria l’entrada a la Unió Musical de Vilafranca dels nou músics en aquest 2013. Manel Monfort i Sergi Roig al clarinet, Sergi Prades i María Benages a la percusió, Arturo Cruz amb el saxo i Bruno Querol i Pau Roda amb el trombó. També es celebrava el 25è Aniversari com a membres de la formació de Carlos Colom i Jesús Monfort.

A la segona part del concert la Unió Musical de Vilafranca interpretaria la simfonia nº1, “El Senyor dels Anells’ de Johan de Meij amb els seus cinc moviments. Gandalf, Lothlórien, Gollum, Viatje en l’obscuritat (Les mines de Mòria i El pont de Khazad-Dûm) i Hobbits. Un obra important en aquestos 25 anys de Pau Monfort com a director, ja que la Unió Musical participava a diversos certamens amb els moviments d’aquest obra. Un obra arreplegada en un compact disc amb el títol “The Lord of the Rings. Simfonia nº1 de Johan de Meij”, posat a la venda en 2001.

Un complet programa el de la Unió Musical de Vilafranca en aquest concert de Santa Cecília. La festa dels membres de la banda de Vilafranca continuaria amb el tradicional sopar a la Casa de la Música.

Més informació: | | |