Cretense i Pena-roja firmen l’empat (1-1) en un derbi fred i de poc futbol

comarquesnord.cat . Queretes . diumenge, 24 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Cretense i Pena-roja van protagonitzar este diumenge un nou derbi entre equips d’este territori. Derbi matarranyenc que va acabar en empat (1-1) i que va arribar marcat pel fred i el poc futbol. Pena-roja va saltar al camp valent, buscant els espais que deixava una defensa del Cretense massa avançada, la velocitat de Javi Barberán davant i les internades d’Iñaki per la banda dreta. D’aquí va arribar l’ocasió més clara del Pena-roja en tot el partit, quan el jugador de La Portellada es va quedar davant del porter. Nacho, molt correcte, va encertar i va desviar la pilota a córner. El Cretense també en va tindre una d’important a la primera part, que va traure molt bé Iván des de la línia de gol en dos ocasions. Encara així, el partit va estar condicionat per la prematura expulsió de Sergi Manero, que va deixar el Cretense en un home menys al minut 21 de partit. Dos minuts més tard, el Pena-roja es va posar per davant en transformar un penal sobre Javi. Iñaki no va fallar (0-1). El Cretense es va saber refer. Tocava molt poc la pilota al mig del camp i tenia pressa en arribar a la porteria d’Enrique. A poc a poc, va anar tancant el rival i la pilota es passejava molt per l’àrea visitant. D’allí que en una innocent jugada, Víctor toque la pilota amb les mans i l’àrbitre no s’ho pense. Penal que transforme, molt ben tirat, Raúl Moles. A la segona part, els dos equips van tindre les seues ocasions. La més clara, un llançament des de fora de l’àrea per part del Queretes que va obligar a estirar el porter del Pena-roja. Al final, empat (1-1) que manté els dos equips a la zona noble de la classificació.

. El punt de vista local

Alfredo Fuster, entrenador del Cretense, va explicar que “el partit va ser tosco. No em va agradar. Pena-roja no va fer un bon joc. Tampoc Queretes. El Pena-roja van estar molt damunt dels nostres jugadors i no va deixar jugar gens. I l’expulsió de Sergi al minut 20, que ens va obligar a estar 70 minuts en un home menys, condicione molt el partit”. Fuster va reconèixer que “en l’empat et trobes en les mateixes condicions. Veus com a la segona part pots apurar una mica més. A la segona part vam modificar algunes posiciones i conforme avançaven els minuts vam posar defensa de tres”. El Queretes va tindre un parell d’ocasions molt bones, però “el porter visitant va estar molt bé i va salvar el partit del Pena-roja”, va concretar Fuster. L’entrenador del Cretense va dir que “no es va jugar la pilota tot el que es va poder”, en futbol molt vertical que va fer que les pilotes “no arribaren en condicions a la davantera”. Fuster va considerar l’empat bo, sobretot per com va anar evolucionant.

Amb este empat, el Cretense es manté en la 7ena posició, sumant 17 punts. De cara a la pròxima jornada, els de Queretes jugaran a casa contra Escatró, equip molt irregular, en hores baixes, però que té un parell de jugadors molt bons.

. El punt de vista visitant

José de Laris, primer entrenador del Pena-roja, va dir que “el Pena-roja va eixir molt ben situat al camp. Va fer 20 minuts molt bons. Encara així, abans del penal vam tindre una ocasió molt bona d’Iñaki. Amb el partit a favor, crec que l’equip es va espantar una mica i el Cretense va jugar millor amb 10 que 11”. Laris va afegir que “crec que el Queretes es va sorprendre de la nostra eixida, que vam anar pel partit”. El tècnic del Pena-roja va apuntar que “els dos penals estan ben assenyalats”. Al vestuari “vam dir que no ens posàrem nerviosos. Veníem de la mala experiència d’Híjar. I crec que això ens va fer no anar pel partit”. Poc joc al mig del camp. “Ells van buscar molt la contra. Natres no vam saber baixar la pilota i vam buscar la velocitat de Javi. Però no va sortir bé”. Laris es quede amb “els primers 20 minuts de partit, que van ser boníssim. Ara cal que siguen 30, 40, 70, 90 minuts”. Pel que fa al Cretense, difícil dir com estan “perquè van estar 70 minuts en inferioritat numèrica. I així és molt difícil”.

Amb este empat, el Pena-roja es manté en la 8ena posició, sumant 16 punts que són els mateixos que el Castellseràs. La pròxima jornada, partit complicat a casa contra Alcorisa, rival que és tercer i candidat a l’ascens però que ve d’empatar contra Massalió.

Més informació: |