L’Ajuntament de Morella conclou una obra de millora de l’accés i les canalitzacions del Castell

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 26 de novembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella ha conclòs una obra de millora en la porta principal d’accés al Castell. Aquesta ha consistit en la pavimentació del sòl i en instal·lació d’un millor sistema de canalització, per així poder donar sortida a les aigües pluvials i evitar les gelades en aquest punt. A més, en una zona pròxima s’ha començat una actuació de consolidació d’un cos de guàrdia, que continuarà el proper any i es farà visitable, per augmentar els atractius de la visita a la principal fortalesa morellana.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, afirma que “aquestes obres milloren l’aspecte visual del Castell i segueixen amb l’objectiu principal de millorar la canalització de les aigües fluvials, que és el principal problema al què cal fer front a la fortalesa”. A més, afegeix que “és una actuació senzilla però important, ja que és fonamental invertir poc a poc però sense pausa al castell i combinar les petites actuacions amb les grans inversions, com la que s’està desenvolupant a la muralla”. Pallarés també explica que “s’ha començat una nova actuació en un altre cos de guàrdia, per rehabilitar, recuperar un espai visitable i augmentar els serveis del Castell, com ja s’ha fet al Palau del Governador o al Saló del Carlisme”.

La zona de la porta principal d’accés al Castell, al costat del Palau del Governador, presentava un problema important amb la canalització de les aigües. Per això, molta aigua pluvial arribava a aquesta zona i arrostrava la terra. A més, el fred de l’hivern feia que es produïren gelades al terra. Mitjançant aquesta actuació, es pretén conduir les aigües a una sortida per l’Albereda per evitar també l’erosió en aquesta zona i, amb el pavimentat, es millorarà l’estat del sòl. Pel que fa a les obres del cos de guàrdia, ja s’ha finalitzat la pavimentació i consolidació exterior i l’any 2014 es continuarà l’actuació amb la millora de l’interior, per fer-lo visitable.

. Obres al cementiri

La Brigada Municipal d’ obres ha conclòs aquestes actuacions i ara continuarà amb la segona fase de millora del cementiri municipal. En aquesta, es dotarà de serveis públics a aquest lloc. A més, en la tercera fase d’obres en aquest lloc, es repararan les teulades i nínxols de les zones més antigues. Cal recordar que en aquest any ja s’ha actuat al carrer principal del cementiri, gràcies a un pavimentat i una millora visual d’aquest espai. En els últims anys, també s’han realitzat obres molt importants, com la construcció de nínxols o la rehabilitació de l’ermita.

Més informació: | |