Morella millora el Paratge Natural de Pereroles i diversos senders

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 27 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella continua treballant en el condicionament de camins rurals i de zones de muntanya. Els objectius són millorar el manteniment i que es puguen aprofitar els senders per a la pràctica del turisme actiu, ja siga en BTT o a peu. El consistori ha rebut una ajuda per a la millora de senders i de la zona del viver de la Casa Forestal de Pereroles, per ser Paratge Natural Municipal. Els treballs han començat fa pocs dies i es desenvoluparan fins després del pont de desembre.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, afirma que “el manteniment dels nostres camins i dels nostres monts és fonamental, ja que a més de millorar les nostres zones verdes, cada vegada més veïns i turistes les aprofiten per fer excursions”. També explicava que “la declaració de Pereroles com a Paratge Natural Municipal també és rellevant per a assolir ajudes d’altres administracions i millorar el manteniment, en una zona de gran importància turística, ja que cada vegada són més les persones que passen dies en refugis, que fan senderisme o que arriben en bicicleta a aquesta punt”.
Col·laboració amb l’EFA “La Malvesia”

En les últimes setmanes, l’Ajuntament de Morella també ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de l’escola forestal “La Malvesia”. Aquests han desenvolupat pràctiques en el terme municipal, que s’han centrat en la neteja de senders propers a Morella, especialment en el que uneix la localitat emmurallada amb Xiva, Herbeset i Pereroles. Pallarés ha agraït la col·laboració de l’EFA “La Malvesia” i la seva predisposició a continuar amb les pràctiques d’alumnes en el futur. A més, l’edil afirmava que “la feina que realitzen aquests alumnes és molt important per a la promoció rural i tindria que comptar amb un suport a través de beques d’altres administracions superiors”.

Més informació: |