El tren, l’estraperlo i els maquis, protagonistes de les Jornades sobre la Guerra del 36 a Queretes

comarquesnord.cat . Queretes . dijous, 28 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Este pròxim diumenge 1 de desembre s’inaugurarà oficialment una nova edició de les Jornades sobre la Guerra del 36 a Queretes, proposta que des de fa tres anys organitze l’Associació Cultural Medievo d’esta localitat. Enguany, els temes principals de les conferències seran el ferrocarril de la Vall del Zafan, l’estraperlo i els maquis. Com en anteriors edicions, a més de les xarrades, els interessats en el tema podran visitar una exposició temàtica sobre el tren i la postguerra.

El saló social del centre cultural de Queretes albergarà el diumenge la inauguració d’estes. En ella, Juan Luis Camps farà una ponència sobre l’estat de la qüestió seguida d’una xarrada titulada ‘Març-Abril 1938. La gran batalla de la Guerra Civil’, a càrrec de José María Maldonado.

El dijous dia 5 continuaran els actes amb la conferència de Camilo Piera sobre ‘El ferrocarril de la Val de Zafan’, i el divendres 6 tindrà lloc una conferència anomenada ‘La Vall de Zafan, projectes de construcció de la línia de ferrocarril’, a càrrec de Renato Simoni.

Posteriorment, el dissabte 7 l’expert Josep Sánchez Cervelló parlarà sobre ‘La guerra dels nostres iaios i el maquis’, i Jesús Martínez dissertarà sobre les seues vivències al voltant de l’estació de Queretes. Finalment, el diumenge 8 de desembre, les jornades es clausuraran amb una conferència a càrrec de Juan Luis Camps i Juan Antonio Mir sobre l’estraperlo.

Tots els actes seran a partir de les 7 de la tarde al saló d’actes del centre cultural de Queretes. Durant tots els dies de les jornades es podrà visitar una exposició temàtica sobre el tren i la postguerra coordinada per Joaquín Llerda i José Antonio Albesa a la sala d’exposicions Tomàs Riba.

Més informació: |