L’Aplec dels Ports de Sorita agafa forma i proposa unes caminades

comarquesnord.cat . Sorita . dijous, 28 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

Quatre mesos han passat des del final de l’Aplec de Morella on dos joves de de Sorita anunciarien que volien tornar a ser seu. Els dubtes inicials s’han convertit “il·lusió i ganes de treballar” com expliquen des de la Comissió organitzadora. D’aquesta forma, l’Aplec dels Ports del proper any que se celebrarà a Sorita va agafant forma i ja ha programat diverses activitats per a les properes setmanes, així com van participar activament en el darrer Correllengua o van estar presents a l’Oktoberfest morellana. La petita localitat es va baixar de la roda de la festa comarcal en 2006. Set anys després, un grup de joves ha assumit la responsabilitat de recuperar l’Aplec en el seu poble. De moment, treballen unes 12 persones i compten amb el suport de l’ajuntament. No tanquen portes a altra gent que es vulga sumar a ajudar.

En aquests moments, estan venent loteria i unes innovadores polseres sobre l’esdeveniment que arribarà l’últim cap de setmana de juliol. Però a més, han tancat diversos actes per la comarca. Entre ells, una sèrie de caminades pels Ports passant per tots els pobles. La primera serà aprofitant el pont de la Constitució, el dissabte 7 de desembre entre Morella i Xiva que es podrà fer en una ruta llarga de 24 quilòmetres i una curta de 12 quilòmetres. La resta es realitzaran a partir del mes de març.

Abans de Nadal, també celebraran la primera pro-Aplec en la que hi hauran diverses activitats entre jocs, xerrades, música i festa. Eixa jornada s’escollirà el lema de la XXXVI edició de l’Aplec dels Ports.

Pròximament, tenen previst presentar la seva pàgina web, encara que ja es pot accedir i trobar informació com de les caminades i poder-se inscriure a la de Morella a Xiva. Per altra banda, estan potenciant les xarxes socials en les quals estan recollint proposades sobre les actuacions a desenvolupar a la festa comarcal per excel·lència.

Més informació: