Fontdespatla habilite una farmaciola pendent de que algú s’interesso per la farmàcia

comarquesnord.cat . Fontdespatla . divendres, 29 de novembre de 2013 .
Etiquetes:

Fontdespatla oferirà un servei de farmaciola mentre algun professional s’interesse per la farmàcia del poble. La defunció del farmacèutic del poble va suposar el tancament de la farmàcia, ubicada entre l’antic forn de pa i la Casa de la Vila. A falta de farmàcia, es va donar l’opció de crear una farmaciola gestionada per algun farmacèutic de pobles veïns fins que algun llicenciat s’interessés per la farmàcia de Fontdespatla. D’esta forma, s’ha habilitat un servei de farmaciola a l’antiga guarderia, que obrirà durant tres hores al dia. Estarà disponible de 11 a 13 hores i de 17.30 a 18.30 hores.

Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, va explicar que “hem obert esta farmaciola, ben habilitada, on trobarem els productes que es dispensen en qualsevol farmàcia”. La diferència amb una farmàcia normal és que “no tenim guàrdies”, de tal manera que “els caps de setmana ens hem de desplaçar a les farmàcies de guàrdia d’altres pobles”. Agud va reconèixer que la farmàcia “és un servei essencial i necessari. Si hi ha alguna cosa o medicament que no està de matí, ens el facilitaran per la tarde. I així, de moment, se’ns suplirà el servei de farmàcia”, va recalcar Agud

En estos moments Fontdespatla té la seua farmàcia tancada, però manté la titularitat de farmàcia. L’hereva de la farmàcia la va tancar, i ara s’ha obert un període de 18 mesos per a vendre la farmàcia. Una vegada venuda, Fontdespatla recuperaria el servei. Però de moment, haurà de traure els medicaments gràcies a este servei de farmaciola. L’objectiu del municipi és que un llicenciat s’interesse per la farmàcia i no perdre esta titularitat. L’establiment està tocant l’ajuntament i que conste també d’un pis a sobre per a viure-hi. “Ens agradaria conservar la farmàcia”, va sentenciar l’alcaldessa del poble.

Més informació: