L’alcalde de Morella valora positivament el possible interès inversor d’un grup internacional per dur a terme un projecte d’energies renovables a la localitat

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 3 de desembre de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha sol·licitat més informació a la Cambra de Comerç sobre el projecte anunciat en la jornada d’ ahir. Segons els representants d’aquesta entitat, l’empresa holandesa Renawable Landscape Morella estaria disposada a invertir 170 milions d’euros en una gran planta fotovoltaica, de biomassa i energies renovables. Des de l’Ajuntament de Morella es demana prudència fins a conèixer tots els detalls del projecte, tot i que es valora de forma molt positiva el possible interès inversor.

L’alcalde de la localitat afirma que “hem de conèixer millor el projecte i per això, el primer que he fet avui és sol·licitar informació a la Cambra de Comerç”. A més, afegeix que “a priori, que un grup internacional vullga invertir en el nostre territori i en energies renovables és una molt bona notícia, però hem de conèixer tots els detalls del projecte”. En aquest sentit, també recorda que “l’Ajuntament de Morella sempre s’ha situat del costat del suport a les energies renovables, que malauradament, la Generalitat Valenciana ha abandonat i no ha estat capaç ni de realitzar els parcs eòlics projectats, per exemple”. Pel que fa als tràmits administratius, Ripollès assenyala que “si el projecte és tan positiu com sembla, exigirem la màxima agilitat en la tramitació dels permisos a la Generalitat Valenciana, perquè no s’estanque el projecte com ha passat altres vegades per les traves de l’administració autonòmica”. Així, apuntava que “les iniciatives que contribuisquen al desenvolupament del territori, sobretot en aquests moments, haurien de comptar amb uns tràmits administratius més àgils”.

L’alcalde de Morella conclou que “s’ha d’apostar per les energies renovables, ja que la biomassa té una gran potencialitat en aquesta zona i som capdavanters en energia eòlica, i no permetre tècniques que puguen ocasionar un gran i irreversible impacte en el nostre medi ambient, tal com està fent la Generalitat al no prohibir el fracking”.

. Reunió a Morella

La informació que disposa l’Ajuntament de Morella sobre aquesta qüestió és la que ha aparegut en els mitjans de comunicació, la que li ha traslladat la Cambra de Comerç i una reunió preliminar que es va mantenir amb els empresaris holandesos fa tres anys. Per això, des del consistori morellà s’espera mantenir una trobada prompte amb la Cambra de Comerç perquè trasllade tota la informació sobre aquest projecte.

Més informació: |