El TSJ anul·la de forma cautelar la cessió de carreteres de la Generalitat als municipis

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 4 de desembre de 2013 .
Etiquetes: ,

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha suspès, de manera cautelar, la cessió de carreteres que pretenia fer la Generalitat als ajuntaments per estalviar-se el manteniment. El consistori morellà va alertar sobre aquesta qüestió fa mesos, ja que amb el nou Catàleg de Carreteres es pretenien cedir els vials d’entrada a Ortells (CV-14, punts quilomètrics 16 +045 i 17 +081) i Herbeset (1050), que no estan en bon estat, i no se solucionava el problema del camí de la Canà. Per la seva banda, la Diputació de Castelló va optar per no recórrer judicialment aquesta qüestió per a recolzar als consistoris de la província, com sí que va fer l’administració provincial de València. Ara, el TSJ li ha donat la raó i anul·la totes les cessions de carreteres a la Comunitat Valenciana de forma cautelar, a l’haver estat cedides incorrectament i sent sabedora la conselleria que regenta Isabel Bonig.

El regidor de governació, Ernest Blanch, afirma que “la decisió del TSJ és un nou revés a la forma de governar del Partit Popular, que va elaborar un catàleg tenint poc respecte cap als ajuntaments, sense consensuar res, sense atendre a les al·legacions presentades i actuant d’esquenes als municipis”. L’edil també lamenta que “la Diputació de Castelló va tenir una oportunitat per demostrar que està al costat dels ajuntaments, recorrent judicialment la cessió de carreteres, com va fer l’administració de València, però va optar per no enfrontar-se a la Generalitat”. A més, assevera que “és evident que Javier Moliner no té cap pes polític perquè la Generalitat li faça cas i defense els municipis com correspon, i que la consellera Bonig ha hagut de rectificar a cop de mall judicial, la qual cosa fa que demanem als governants que reflexionen molt sobre aquesta manera de governar tan erràtica i de tan nefasta gestió i que no fa sinó perjudicar les expectatives de tota la ciutadania”.

A més, Blanch explica que “aquesta revisió del catàleg era una oportunitat idònia per donar una solució a la titularitat del camí de la Canà, que vertebra la comarca i travessa diferents municipis, de manera que la titularitat hauria de recaure en la Diputació de Castelló o en la Conselleria d’Infraestructures”. I no obstant això, “el camí de la Canà continua abandonat, sense que la Diputació i la Generalitat donen una solució i, cada dia que passa, està en pitjor estat”. Cal recordar, que en els pressupostos recentment aprovats per la Diputació no hi ha partida econòmica expressa ni per a la Canà, ni per la carretera de Xiva, ni per a cap dels accessos en que anava a cedir la Generalitat a l’Ajuntament de Morella i que es troben en mal estat. Blanch conclou que “l’Ajuntament de Morella sempre ha defensat el mateix: perquè els morellans ens fem càrrec dels vials que es pretenen cedir, les administracions cedents haurien de fer inversions i canvis en els mateixos, perquè estigueren en bones condicions, tal com diu la llei, que és l’únic que demanem , que es complisca”.

Més informació: |