Els veïns del Matarranya demostren la seua solidaritat donant més de 3.000 quilos d’aliments

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 4 de desembre de 2013 .
Etiquetes:

Els veïns dels diversos pobles del Matarranya han tornat a demostrar la seua solidaritat participant massivament en la campanya de recollida del Banc d’Aliments i aconseguint reunir més de 3.000 quilos de productes alimentaris. Al llarg de la setmana passada, diversos establiments comercials de Vall-de-roures van instal·lar uns contenidors per a tots aquells aliments que els habitants del territori volgueren donar. Segons Carmen Agud, coordinadora voluntària del Banc d’Aliments al Matarranya, “estem molt agraïts a tots. Als voluntaris, als establiments i a tots aquells que han volgut participar en esta campanya perquè pensem que ha sigut tot un èxit”

La Federació Espanyola dels Bancs d’Aliments va organitzar els passats dies 29 i 30 de novembre una campanya de recollida de productes alimentaris en l’àmbit estatal que enguany també va tindré el seu reflex al Matarranya. “Enguany, el Banc d’Aliments de Teruel va voler ampliar els punts de recollida perquè la necessitat és molt gran. I van triar posar-ne a Vall-de-roures perquè la gent del Matarranya també pogués participar”, va explicar Agud, que va afegir que “entre els diversos establiments vam triar els que ens vam parèixer més adequats. Si bé, això no vol dir que l’any que ve es pugui ampliar a altres”.

D’esta manera, durant l’última setmana de novembre, Sersuco, Eroski, Pròxim i Casa Giner van albergar un contenidor per a recollir els aliments que els veïns volgueren donar. A més del recipient, a cada punt de recollida, un voluntari informava als participants com podien participar i també sobre com funcionava la campanya. “Hem tingut moltíssims voluntaris. Han participat els jubilats coordinats per FECOJUPEMA, les antenes informatives del Matarranya i també gent que s’ha ofert a nivell particular”, va destacar la coordinadora voluntària, que també va voler assenyalar que “hem tingut un gran suport. Inclús hem hagut de dir que no a gent que s’oferia, a qui els dèiem que els avisaríem per a la campanya de l’any pròxim”.

Els dies 2 i 3 de desembre, voluntaris de l’entitat van recollir tot el material entregat per després portar-lo fins a les instal·lacions del Banc d’Aliments de Teruel, on actualment s’està gestionant tot. “Ho vam vindre a buscar en un tràiler i diverses furgonetes per portar-ho fins a Teruel. Allí ho organitzaran tot i ho tindran preparat per a poder donar-ho a les entitats, com comarques o ajuntaments, que ho sol·liciten”, va aclarir Agud. La coordinadora voluntària al Matarranya va voler donar les gràcies a tots aquells que han fet possible fer esta campanya i aconseguir reunir més de 3.000 quilos d’aliments.

Més informació: