Morella organitza una àmplia oferta d’activitats per al pont

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 5 de desembre de 2013 .
Etiquetes:

Morella ja està preparada per viure un cap de setmana més llarg del que és habitual. Per això, des de l’Ajuntament de Morella s’ha organitzat una àmplia oferta d’activitats, a més d’obrir al públic els principals monuments de la localitat. En aquests moments, el municipi registra un 95 % d’ocupació.

La regidora de turisme i cultura, María Rallo, destaca que “Morella ja està preparada per viure un altre pont, que esperem que siga positiu també a nivell turístic”. Cal recordar que el pont del passat mes de novembre, va deixar xifres de rècord a la localitat. Els indicadors d’ocupació actuals són positius, ja que s’han animat a última hora. La regidora també explica que “a l’oferta habitual de Morella, amb el patrimoni, la cultura o la gastronomia, hem afegit una àmplia programació per a tots els públics”.

Pel que fa al patrimoni monumental, entre demà i diumenge, a Morella es podran visitar el Castell, amb el Convent de Sant Francesc, el Palau del Governador i el Saló del Carlisme, el museu Temps de Dinosaures, les Torres del Joc, l’exposició “Grans i Menuts. Dinosaures i Tortugues”, ubicada a l’edifici consistorial o la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major.

En quant a les activitats, destaca l’oferta de turisme actiu i la cultural. Respecte al primer, demà se celebra la I Pujada vertical al Castell. Una prova que es presenta apassionant, amb més de cinquanta corredors inscrits que faran el recorregut de dos quilòmetres, en els quals s’enfrontaran a una pujada de 244 metres totals, amb un desnivell mitjà del 12%. I dissabte, la comissió organitzadora del XXXVIé Aplec dels Ports realitzarà una ruta senderista circular de Morella a Xiva. En total, 24 quilòmetres. Pel que fa a l’oferta cultural, demà té lloc una visita al Punt d’Observació Astronòmica, en la qual es podrà visualitzar Venus i la Lluna, es projectarà cinema, amb la pel·lícula “Prisioneros” (també en diumenge ) i, Comunicacions dels Ports organitza l’exposició “Ara que tinc 20 anys”, que s’inaugura el dissabte a les 20 hores. En aquesta, fa un recorregut pels fets més destacables que han esdevingut a Morella i la comarca dels Ports en les darreres dues dècades. També cal destacar que la comissió de l’últim Aplec dels Ports celebrada a Morella el passat mes de juliol, ha organitzat una festa per al proper dissabte a la nit, per agrair la col·laboració dels voluntaris.

D’aquesta manera, els visitants que arribn a Morella aquest cap de setmana podran gaudir d’una àmplia oferta i dels atractius habituals de la localitat.

Més informació: