Morella i Cinctorres aposten per un projecte paleontològic conjunt

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de desembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Morella i Cinctorres apostaran per un projecte conjunt per tal de promocionar i potenciar el ric patrimoni paleontològic amb el que compten les dues localitats. Per tal de fer-ho, presentarien a la Diputació de Castelló una iniciativa que serviria per a ampliar la difusió de les seues troballes relacionades amb els dinosaures. El pressupost que van calcular els dos municipis estava al voltant dels 400.000 euros, dels quals la Diputació de Castelló finalment donarà 270.000 euros, que servirien per tal d’iniciar la proposta. La idea de Morella i Cinctorres és dinamitzar el patrimoni paleontològic amb inversions en els museus del Palau del Santjoans cinctorrà i el Temps de Dinosaures morellà, més tenint en compte que el projecte del MUDIM que es tenia de realitzar a la Fàbrica de Giner està totalment descartat per la Diputació i la Generalitat Valenciana. Els representants municipals dels dos consistoris esperen ara concretar on aniran estes inversions i si tindran continuïtat en el futur.

En el cas de Morella, des de fa temps es reivindica que les peces que es troben en els productius jaciments que hi han al terme puguen ser estudiades ací i exposades en els museus de la localitat. D’aquesta forma, no tindrien de ser traslladades a altres llocs com Penyeta Roja o la Valltorta on moltes d’elles queden amagades sense poder ser ensenyades al públic. Per això, està previst poder crear un laboratori local visitable on podrien ser estudiades les troballes paleontològiques. Amb la inversió inicial tot apunta a que el projecte podrà arrencar, encara que siga en una fase inicial, a l’espera de saber si arribarà el total dels diners que es preveuen que fan falta per poder-lo enllestir. Des dels ajuntaments dels Ports creuen que a l’hora de distribuir els diners ells tenen de tenir un paper important.

Aquesta setmana podria ser clau a l’hora de saber més sobre estos projectes i la idea que té la Diputació Castelló a l’hora dels mateixos i de la quantitat que s’ha pressupostat. En un principi, s’espera este dimecres la visita del President de la institució provincial, Javier Moliner, tant a Morella, com a Cinctorres, per tractar este projecte conjunt de dinamització paleontològica.

Més informació: | | |