Morella reforma el Casal Jove i el reobrirà el proper divendres

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de desembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella ha realitzat diferents tasques per millorar l’aspecte del Casal Jove. Aquest espai dedicat a la joventut morellana obrirà les seves portes els dies 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre. Per això, els joves de la localitat podran gaudir de jocs i tallers durant aquests dies, en els que estan en període de vacances escolars.

La regidora de cultura, turisme i joventut, Maria Rallo, afirma que “aquests períodes de vacances també requereixen que augmentem l’oferta per a la joventut i, per això, es reobrirà al Casal Jove i s’organitzaran més activitats”. La regidora també assenyala que “hem organitzat un ampli calendari d’activitats per a aquest Nadal, perquè tots els veïns i veïnes siguen de l’edat que siguen, puguen trobar el seu espai i assistir als actes”. A més, afegeix que “Morella és cultura i sempre intentem potenciar l’agenda amb actes d’aquest tipus”.

Els comerços de Morella també s’estan engalanant per aquest Nadal. La localitat ja respira un ambient típic d’aquestes dates amb moquetes a les portes dels establiments i els aparadors amb adorns tradicionals. Des de l’Associació d’Empresaris Turístics s’ha convocat un concurs d’aparadors perquè la localitat estigue encara més bonica. També cal recordar que s’ha posat en marxa la iniciativa Regala Morella, que consisteix en unes caixes de disseny que es poden utilitzar com val regal als establiments de la localitat.

Cultura, festa i tradició a Morella
El consistori morellà està ultimant la programació per a les vacances nadalenques. L’agenda de la localitat en aquestes dates es caracteritza per l’organització d’activitats per a tots els públics. Així, combinarà els actes culturals amb les activitats tradicionals típiques d’aquests dies.
Entre aquestes activitats, destaca el cicle d’hivern del III Morella Sonora, que comptarà amb dues actuacions més. La primera la protagonitzarà el quintet de vent amb narrador “Bella et Bestiae” i tindrà lloc el proper dissabte. I, el divendres 2 , el torn serà per Elena Aguilar i Francesco Mannis, amb la col·laboració de David Moliner, que oferiran l’actuació “Ritmes Llatins & Jazz”. La decisió del concurs de microrelats Sergio Beser, visites guiades, teatre o cinema, completen les activitats de caràcter cultural.
Les dates nadalenques també són diversió i tradició. Per als més petits arribarà Jocambient a principis de 2014, un espai de jocs en què els xiquets i xiquetes de Morella podran gaudir de nombroses activitats. Pel que fa a la tradició, el dia més important serà el 5 de gener, amb la Cavalcada dels Reis Mags. Aquesta es tornarà a caracteritzar per l’espectacle de llum i color a la Plaça de Sant Miquel i el lliurament de regals als xiquets que miren la desfilada des dels balcons o a l’interior de la Basílica Arxiprestal. Molts visitants també decideixen passar uns dies a Morella, especialment per a la nit de cap d’any. Un dia en què se celebrarà la cursa no competitiva Sant Silvestre i els locals morellans organitzaran festes.

Més informació: | | |