Els Pressupostos de Morella per al 2014 prioritzen el garantir els serveis socials i l’ocupació

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 de desembre de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella va aprovar este dijous uns pressupostos que ascendeixen a 2,85 milions d’euros, una xifra similar a la de l’exercici anterior. En aquests, destaquen tres qüestions: l’augment de recursos per garantir els serveis socials i recolzar als col·lectius de la ciutat, la creació d’un Pla d’Ocupació en educació, cultura i turisme, entre altres àrees, i l’augment de les despeses bancàries, derivats malauradament del Pla de Pagament a Proveïdors al què es va acollir el consistori morellà pels impagaments de l’administració autonòmica. Els comptes van sortir avant amb set vots a favor i quatre en contra, corresponents als regidors del Partit Popular.

El regidor d’hisenda, Amadeu Bordàs, afirmava que “aquests són els pressupostos que necessita Morella per a 2014, ja que en una època de tanta dificultat, són uns comptes compromesos al màxim amb les famílies, els col·lectius i les polítiques socials”. Així, ha destacat “el gran esforç que està fent aquest Ajuntament per blindar uns serveis municipals i socials de qualitat i donar suport a l’economia local, tot i els atacs a les administracions locals i del llast que suposen els impagaments de la Generalitat”. L’edil ha assenyalat que “hem congelat les taxes i malgrat que ens han augmentat les despeses bancàries, hem pogut incrementar la inversió social. Això parla de l’esforç que s’està realitzant des de l’Ajuntament per reduir la despesa i la claredat en les prioritats”. En aquest sentit, indica que s’ha estalviat en algunes despeses com en l’energètica, llum i calefacció, en publicacions i difusió ( 34% ), telefonia (50%), material administratiu (20%) o lloguer de vehicles (60%), entre d’altres.

Serveis Socials

Els nous pressupostos prioritzaran serveis com el Centre de Dia, el banc de llibres, l’Escola Infantil gratuïta, el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, el Casal Jove, el Centre Jove, la Biblioteca o les ajudes per als més grans. Per això, l’Ajuntament de Morella es va a fer càrrec del servei de teleassistència per segon any, després de la renúncia a pagar-la de la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, i s’incrementaran els usuaris que es podran beneficiar d’aquest. A més, es duplica la inversió a l’Escola Municipal de Música per pal·liar els impagaments de l’administració autonòmica i s’incrementa l’ajuda als col·lectius de la localitat, assegurant-se, entre d’altres aspectes, el manteniment del camp de la Fàbrica Giner, per part dels equips, al desistir la Generalitat i la Fundació Blasco de Alagón.

Pla d’Ocupació

Els nous pressupostos reflecteixen la creació d’un Pla d’Ocupació destinat a educació, amb l’increment d’un monitor/a per a l’Escola Infantil, a cultura, turisme i serveis, amb el reforç de museus, turisme, brigada o neteja. Precisament, l’oferta de treball per a l’escoleta s’ha publicat avui. En aquest sentit, també cal destacar l’important paper que desenvolupa la Borsa de Treball, per a la tramitació d’ofertes públiques i privades i la difusió de les mateixes perquè es pugua acollir el major nombre de veïns i veïnes. Pel que fa a les inversions, destacarà un projecte de millora de l’Albereda i diverses actuacions a Morella, Xiva, Ortells, Herbeset i la Pobleta.

Despeses bancàries

La despesa financera s’incrementa a causa de l’amortització del Pla de Pagament a Proveïdors, al qual l’Ajuntament de Morella es va haver d’acollir pels impagaments de la Generalitat. El consistori haurà de pagar més de 200.000 euros entre la devolució d’aquest capital i interessos.

Més informació: