El Bisbe beneeix la rehabilitació del temple de Todolella

comarquesnord.cat . La Todolella . diumenge, 22 de desembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Minuts abans de les 12 del migdia, la placeta de l’església de Sant Bartomeu s’omplia. Una comitiva religiosa arribava fins allí en un acte important i en un dia també important per a la Todolella. Les autoritats religioses, encapçalades pel Bisbe de Tortosa Enrique Benavent, estaven acompanyades per les civils, amb l’alcalde al front. Amb ells, desenes de veïns que no volien perdre’s la reobertura d’un temple que ha estat sis mesos en obres. El moment més simbòlic del dia va ser este: el regidor de l’Ajuntament, Óscar Armengot, li lliurava la clau de l’església al bisbe. Després, autoritats i fidels accedien a l’interior d’un temple que presentava la seua millor cara.

Els primers minuts de l’eucaristia van ser per a la benedicció. L’il·lustrissim bisbe de Tortosa va ser l’encarregat de beneir els murs d’un temple molt estimat pels veïns de la Todolella. Una església que data del segle 13 i que ha sigut posteriorment modificada, transformada i eixamplida. En esta ocasió i durant els últims mesos, s’ha rehabilitat la coberta pictòrica i també l’altar.

 

El bisbe beneeix la rehabilitació del tempe de la Todolella

"Després de 6 mesos de treballs, l’església ha tornat a acollir una eucaristia" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Poder accedir de nou a l’església de Sant Bartomeu ha sigut tot un goig per als veïns de la Todolella. Este diumenge ha sigut especial, un dia de festa que venia després de molts altres de treballs.

El bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent, va acceptar la invitació del poble de la Todolella per a protagonitzar la consagració del nou altar. Era la primera vegada que este bisbe visitava el poble des del seu nomenament.

Una rehabilitació molt ben feta, com afirma el bisbe, que a ben segur tornarà a ser un motiu més per apropar-se fins l’església de Sant Bertomeu.

Més informació: |