La Unió Musical de Vilafranca felicita els Nadals

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 22 de desembre de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La Unió Musical de Vilafranca, dirigida per Pau Monfort, oferia el ja tradicional Concert de Nadal al Parador de Festes amb un programa especial format per obres que mostren el costat lúdic i festiu de la música. Un concert dividit en dues parts, que s’obria amb l’obertura de l’òpereta ‘Paul Bunyan’ de Benjamin Britten, en el centenari del naixement del compositor anglès. Seguidament s’interpretava la ‘Petita Serenata Nocturna’ de Wolfgang Amadeus Mozart, obra clàssica per excel·lència, molt coneguda pel públic i que conté tots els elements que caracteritzen la música de Mozart: grans melodies, contrastos dramàtics, danses sublims i rondós enjogassats.

Després de la Serenata i per tancar la primera part del Concert de Nadal, la Unió Musical de Vilafranca interpretava Porgy and Bess de George Gershwin, obra que selecciona els temes principals de l’òpera homònima i ‘Magic Slides’ de Wim Laseroms, obra en la que es lluirien els trombonistes de la Unió Musical de Vilafranca, Eric Fortanet, Rubén Prades, Bruno Querol i Pau Roda.

A la segona part del concert, la Unió Musical de Vilafranca tocaria el Wonderful Town, de Leonard Bernstein, obra inspirada en l’espèrit de jazz, però que incorpora ritmes llatins. Un obra que mai havia estat interpretada per la banda de Vilafranca. El Concert de Nadal continuava amb el ‘Danzón nº2’ de Arturo Márquez, basat en melodies i ritmes populars mexicans.

Com ja va sent habitual, la part final del Concert de Nadal es dedicava a les nadales, en aquest cas amb la transcripció de Pau Monfort del conegut ‘Santa Nit’ i el ‘Feliz Navidad’ de José Feliciano.

Amb el Concert de Nadal, els membres de la Unió Musical de Vilafranca i el seu director, aprofiten per felicitar-los els Nadals i l’any 2014. Precisament aquest diumenge, el Periòdic ‘Mediterráneo’ dedicava la seua secció ‘A la contra’ dels Quaderns a Pau Monfort, analitzant la seua trajectòria durant aquestos 25 anys com a director de la Unió Musical de Vilafranca.

Més informació: | | |