Els jóvens de Pena-roja tanquen any amb una gincana de Sant Silvestre

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 31 de desembre de 2013 .

Pena-roja va tancar 2013 de la forma més divertida possible. El 31 de desembre, per tot arreu se celebren carreres de Sant Silvestre. L’Associació de Jóvens de Pena-roja va fer un pas més i va decidir tancar l’any fent la Gincana de Sant Silvestre. La proposta va tindre molt bona acollida i més de 60 jóvens, entre organització i competidors, van protagonitzar l’última activitat de l’any. Per participar només feia falta un requisit: anar disfressat. I la iniciativa va funcionar i va ser un èxit.

Mario Blanch és vicepresident de l’Associació de Jóvens de Pena-roja, i va explicar que “vam tindre una reunió i va haver gent que volia fer una carrera per tancar l’any perquè tots els jóvens es quedaven enguany al poble. Vam madurar la idea i vam decidir que enlloc de fer una carrera faríem una gincana perquè consideràvem que atrauria a més gent. I així va ser”. Els jóvens es van concentrar a la plaça major de Pena-roja a les cinc de la tarde, i es van fer grups de quatre o cinc persones per a participar.

Les proves estaven repartides pel poble i es feia una puntuació escalonada de totes elles per a conèixer el grup guanyador. Blanch va concretar que “teníem entre 13 i 14 proves repartides per tot Pena-roja. Estaven típiques com llançar l’espardenya i baixar un ou en grup per les escales”. Algunes també d’habituals com distàncies de roba, omplir botelles d’aigua sense les mans, fer punteria de cigrons o taral·larejar cançons. Proves ràpides, dinàmiques i que buscaven divertir.

“La gincana es va allargar tota la tarde”, va apuntar el vicepresident de l’Associació de Jóvens de Pena-roja, “que era el que buscàvem. I el requisit era anar disfressat. I això ens va sorprendre, perquè tots anaven disfressats. Esperàvem que algú anés disfressat, però no tots”. Des de l’associació van reconèixer que l’experiència va ser molt positiva i que la resposta dels socis va ser molt bona. També hi van participar els veïns més joves de Pena-roja, que encara no formen part de l’associació però que són el seu futur.