L’Ajuntament de Morella lliurarà les Creus de Santa Llúcia a la Residència Sant Joan Baptista, Xavi Querol i a Manuel Salvador

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 2 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

El Ple de l’Ajuntament de Morella ha aprovat la concessió de la Creu de Santa Llúcia a la Residència de la Tercera Edat Sant Joan Baptista, Xavi Querol i a Manuel Salvador. Aquesta és la màxima distinció que atorga la ciutat i es lliuraran el proper dia 7 de gener, coincidint amb la festivitat de Sant Julià.

L’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, ha afirmat que aquestes concessions “serveixen per reconèixer el treball i l’esforç que han realitzat diferents col·lectius i persones per Morella, la qual cosa, ens fa encara més grans com a poble”. Per al primer edil, “aquests col·lectius i persones mereixen aquesta distinció perquè són un premi al treball pels morellans i morellanes i per aquesta ciutat, de manera desinteressada”.
A les mocions proposades per l’alcalde de la localitat es destaquen els mèrits de cada un dels guardonats. La Residència Sant Joan Baptista ha complert aquest mes de desembre quinze anys, des de que va obrir les seves portes. Per al primer edil, “aquestes instal·lacions han estat fonamentals per a millorar la qualitat de vida dels usuaris, la cohesió social i la conciliació laboral dels veïns i veïnes de Morella”. La Creu de Santa Llúcia reconeixerà la tasca dels tres pilars fonamentals de la Residència: la direcció del centre, els treballadors i personal tècnic i els usuaris del mateix.

Les altres dues Creus de Santa Llúcia seran per a Xavi Querol i per a Manuel Salvador, aquesta a títol pòstum. Del primer, Rhamsés Ripollés ha destacat que “Xavi ha relacionat el nom de Morella amb el prestigi, ja que la seva extensa i premiada carrera ha ajudat també al fet que el nom de la nostra ciutat arribe a tots els racons d’aquest país”. Cal recordar que el morellà va dirigir un grup d’investigació que va rebre el premi Jaume I en Protecció del Medi Ambient el passat mes. Querol és professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA). El 2009 també va aconseguir el premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Ha dirigit més de vint tesis doctorals i ha escrit més de 300 articles en revistes científiques. Pel que fa a Manuel Salvador, l’alcalde ha ressaltat “l’estima que va tenir per Morella, sent una de les persones que millor coneixia el castell de la nostra ciutat i les guerres carlines, tal com ha quedat reflectit en tantes obres”. Aquest militar nascut a Castelló va dedicar part de la seva vida a l’estudi de la nostra localitat, publicant nombrosos textos tant en AMIC, com en la socidad Castellonenca de Cultura. Salvador va morir el passat mes d’abril i va demanar que es realitzara una missa funeral a Morella. A més, l’actual Saló del Carlisme del castell de Morella, es pot visitar gràcies al seu treball i el seu somni d’exposar diferents peces d’aquestes guerres.

La Residència de la Tercera Edat Sant Joan Baptista, Xavi Querol i la família de Manuel Salvador rebran la creu de Santa Llúcia a l’acte cívic que tindrà lloc el proper dia 7 de gener, en el marc de la celebració del dia de Sant Julià, patró de la ciutat. Cal recordar que el ple de l’Ajuntament va aprovar, l’any 2004, el Reglament d’honors i distincions de la ciutat, amb l’objecte de regular tot el que fa referència a la concessió de distincions per reconèixer els mèrits especials, qualitats i circumstàncies que ajuden a enriquir a la ciutat.

Més informació: | |