La il·lusió i la màgia tornen a Morella amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 5 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

La il·lusió i la màgia tornen a Morella amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. La cavalcada morellana, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, es caracteritza pel colorit i la gran participació i l’originalitat en l’entrega dels regals. Prop de 500 voluntaris acompanyen els Reis i, pràcticament, tota la ciutat els rep. Dues de les característiques més singulars de la cavalcada de Morella són que els Patges es pugen a distints balcons per a donar els regals als xiquets i, que els propis Reis Mags entreguen regals als més menuts, en l’interior de la Basílica Arxiprestal. Els xiquets es queden impressionats, perquè es convertixen en els principals protagonistes d’esta nit.

El trajecte morellà s’inicia a les Torres de Sant Miquel, amb l’entrada dels patges i els acompanyants. Este moment és especial i espectacular, ja que el colorit de les bengales i els ciris, s’unixen als focs artificials i l’estrela que marca el camí de Ses Majestats.

Una vegada que la cavalcada s’endinsa en les muralles, comença el recorregut pels principals carrers de la localitat. A l’arribar a l’edifici consistorial, Ses Majestats firmen el llibre d’honor i pronuncien un discurs. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, realitzarà també un parlament de benvinguda als Reis.

Després, les autoritats d’orient continuen amb la cavalcada, dirigint-se a la Basílica Arxiprestal. Des de l’inici del recorregut, la música de l’Associació Musical Mestre Candel acompanya Ses Majestats. Una vegada en l’Església, adoraren el xiquet Jesús i continuen repartint regals per als més menuts.

Més informació: | |