Morella ultima els preparatius per a la festa de Sant Antoni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 10 de gener de 2014 .
Etiquetes: , , ,

Morella ja està preparada per viure les seves festes de Sant Antoni. Entre el 17 i el 19 de gener, la localitat celebrarà un dels seus festejos més tradicionals, seguint l’esquema dels últims anys. En la present edició, tornarà a ser la Confraria dels Llauradors qui organitze la festivitat, al no existir la figura del majoral. Aquesta organització ultima tots els detalls perquè la celebració torne a ser un èxit i, el proper diumenge elaboraran la pasta típica, el “panoli”.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, ha agraït el treball que ha realitzat la Confraria per a organitzar les activitats i afirmava que “Sant Antoni és la gran festa de l’hivern i destaca per conservar i posar en valor molts elements de la tradició popular d’aquesta zona”. Així, fa una crida a la participació i a la col·laboració amb l’entitat organitzadora.

Cal recordar que l’esquema dels actes de Sant Antoni es va modificar fa dos anys, quan van ser majorals els Gaiteros de Morella. Així, es va avançar la representació de la Vida del Sant i de la cremàde la Barraca divendres, per fer el sopar a les brases quan concloga. A més, es va introduir la figura dels ” +Diables de la Massa” i la Cucafera. El resultat va ser un èxit i, per això, des d’aleshores es manté aquest esquema. A més, durant la matinada de divendres a dissabte tenen lloc les “Albaes” i la “Estudiantina”. Per al dissabte, queda la despertà dels Gaiteros, els actes religiosos i solemnes al matí i la divertida representació del contrabando, la “agostera”, el “Mondongo” i la sembrà.

Més informació: | | |