El Govern d’Aragó intervindrà en la divisió interna que ha esquitxat la DO ‘Jamón de Teruel’

comarquesnord.cat . La Cuba . dimecres, 15 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

Davant la crisi interna oberta al Consell Regulador de la Denominació d’Origen ‘Jamón de Teruel’, el Govern d’Aragó intervindrà en el conflicte i intentarà buscar una solució. Anunciada la dimissió en bloc del vicepresident del Consell Regulador, Jerónimo Carceller, així com dels cinc vocals que representaven la branca ramadera, la DGA ha convocat en sendes reunions a la branca industrial i al sector d’explotació. D’esta forma, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Modesto Lobón, s’ha reunit avui amb el president del Consell Regulador per conèixer el seu punt de vista. Demà ho farà amb el vicepresident i els ramaders, que ja han fet públic el seu desacord en la forma de dirigir de l’actual president, Eugenio García.

La dimissió en bloc de la meitat del Consell Regulador agreuge encara més la delicada situació per la que passe el sector porcí a la província. En declaracions a Ràdio Matarranya, Jerónimo Carceller va reconèixer que “evidentment, esta decisió no naix d’un dia per l’altre. És un procés que ha tingut un procés de maduració. Un procés de discrepàncies per la forma de gestionar de l’actual presidència” i a la que “no hem vist una altra eixida que marxar”. Carceller va apuntar que “el sol surt tots els dies. Però per a solucionar problemes cal treballar, parlar, fer les coses amb el cap i no amb els peus”. I va considerar que ara no s’estan fent les coses bé. Això és el que traslladaran demà a la Direcció General d’Alimentació de la DGA. Un punt de vista que ja coneixen.

. Ser o no ser un sector estratègic

De fet, el fins fa 2 dies vicepresident del Consell Regulador de la DO ‘Jamón de Teruel’ va considerar que “la reunió serà un tràmit perquè, evidentment, no hem arribat a esta situació sense explicar a ningú el nostre punt de vista. Estem farts d’explicar-lo. I esperem que sigui l’última vegada que donem el mateix discurs perquè repetir el discurs no serveix de res”. En relació a solucions, Jerónimo Carceller va ser contundent. “Si som un sector estratègic, crec que algú s’ha de posar les piles i solucionar, si es vol, el problema. I si no som” un sector estratègic, “que ens ho diguen”. Els grangers i les empreses de cicle tancat aniran demà a parlar amb Modesto Lobón i buscar una solució i reconduir este malestar.

Carceller va explicar que “davant l’administració sempre hem dit el mateix. Volem que això funcione. I les vies legals estan”. El més pràctic seria que “’administració intervingués el Consell Regulador i nombrés una comissió gestora o un gestor -durant un temps prudent- per a reconduir la situació” i més tard convoqués eleccions. Carceller va recordar també que “el Consell Regulador no ha d’entrar en la problemàtica de si es ven o no es ven. Això és cosa de les empreses”. El consell és el punt de control de la normativa vigent. Segons Jerónimo Carceller, el que ha de fer el Consell Regulador és “buscar els mitjans perquè les empreses tinguin les millors ferramentes per a funcionar i créixer cada dia més”.

Més informació: | |