La benedicció del panoli dóna pas a l’inici de les principals festes de l’hivern

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 16 de gener de 2014 .
Etiquetes: , , ,

La benedicció del panoli que es realitza a l’edifici de la Confraria dels Llauradors marca l’inici de les celebracions del Sant Antoni morellà. Aquesta pasta típica té el seu protagonisme en aquesta festivitat, ja que es podrà degustar durant el cap de setmana en aquest lloc. L’acte d’avui ha tornat a reunir el capellà, els representants institucionals, el jutge de pau o els membres de la Confraria. A més, els organitzadors han treballat durant tota la jornada per ultimar els detalls de la celebració. Així, entre altres moltes tasques, avui han buscat la llenya per a la barraca que es cremarà demà. Aquests preparatius donen pas a la intensa agenda que està programada per als propers tres dies de celebracions.

L’activitat central del Sant Antoni morellà se celebrarà demà divendres a la nit, amb la Retreta i, especialment, amb la representació de la Vida del Sant, la cremà de la barraca i la santantonà. Aquesta peculiar escenificació de la lluita entre el bé i el mal tindrà lloc a la plaça de la Basílica Arxiprestal. La Retreta començarà a les 19:30 hores i la representació a les 20:15 hores, seguint amb aquest avançament horari que es va començar a realitzar fa dos anys. Quan finalitze, es cremarà la barraca, tindrà lloc la santantonà i es farà un sopar popular amb les brases.

 

Es beneeix el panoli a Morella el dia abans de Sant Antonire

"Este divendres començaran els actes centrals de la festa" segons apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

En la jornada de dissabte, es realitzen els actes més solemnes al matí, amb la diana, processó i missa. A la vesprada, arribarà la representació del contrabando, la sembrà, la “agostera” i el mondongo. Aquest és un altre dels moments únics que caracteritzen al Sant Antoni de Morella. Es tracta d’una desfilada en què s’escenifiquen distintes labors i èpoques del calendari agrícola i, també, té lloc la representació de l’enfrontament entre els carabinieros i els contrabandistes. Una altra lluita en què el bé torna a vèncer el mal. És un acte totalment improvisat, que conclou amb la captura dels contrabandistes en el carrer Blasc d’Alagó. Sant Antoni conclourà amb la missa als difunts del diumenge.

Més informació: | | |