El president de ‘Jamón de Teruel’ demane la dimissió de Modesto Lobón i Carmen Pobo

Eugenio García vol morir matant. L’encara president de la Denominació d’Origen (DO) ‘Jamón de Teruel’ ha anunciat durant les últimes hores que té intenció de seguir en el càrrec tot i la decisió que ha pres el Govern d’Aragó, que passe per dissoldre el Consell Regulador i posar una administració gestora. És més. El president de ‘Jamón de Teruel’ ha demanat la dimissió del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, com també de la presidenta de la Diputació de Terol, Carmen Pobo, per la seua inacció davant possibles irregularitats del Consell en etapes anteriors. Estes declaracions arriben una setmana després de que s’obrís una forta crisi a la Denominació d’Origen que va suposar la dimissió en bloc del vicepresident i de cinc vocals per desavinences amb la presidència.

L’encara president de ‘Jamón de Teruel’ va demanar dimissions polítiques i va anunciar que convocarà una junta per a substituir els sis càrrecs dimissionaris. Per contra, el passat divendres, Lobón ja va anunciar que en breu es dissoldrà el Consell Regulador i s’assignarà una administració gestora que s’encarregarà de portar la Denominació. De fet, el conseller d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Aragó va defensar que “segons el reglament és impossible funcionar” així, i que la normativa aragonesa autoritze DGA a intervindre per “evitar un mal més gran”, que en el cas de la Denominació d’Origen és “el deteriorament d’una marca fonamental per a Terol i l’Aragó”. Al mateix temps, Eugenio García va reiterar en roda de premsa que no té intenció de dimitir, encara que ha posat el seu càrrec a disposició del ple, “que és qui té la potestat de cessar-me”.

. S’han produït “irregularitats”

El president del Consell Regulador va defensar també que el Departament d’Agricultura va ser informat sobre les “irregularitats” que s’havien produït en anteriors mandats, i va retraure a Lobón que en els últims quatre mesos no l’hage cridat per reunir-se amb ell si tenia la paraula del conseller. Inclús el va acusar de paralitzar des d’octubre els contractes agraris “que donen seguretat al sector” i, segons remarque ‘Diario de Teruel’, va demanar “la seua dimissió immediata per la seua incompetència i precipitació”, així com pel seu “desconeixement del territori”. A la vegada, Eugenio García va demanar la dimissió també de Carmen Pobo, acusant-la d’inacció i de ser “coneixedora, diria fins i tot col·laboradora necessària, en estos assumptes”. García també va denunciar fa uns dies que l’anterior gerent de la DO cobrava més que el President del Govern.

Precisament, i en relació a estes acusacions últimes, s’hi va referir l’afectat, un Fernando Guillén que va ser director tècnic de la Denominació fins fa poques setmanes. Guillén va defensar que si García creia que “jo cobrava molt, que m’ho hagués dit”. De fet, des del passat 27 de setembre “no s’ha dirigit a mi. Em va felicitar per la fira i després, sense dir res, va convocar el consell per destituir-me”. Fernando Guillén va concretar també que des del passat 3 d’octubre està de baixa mèdica, i va acusar Eugenio García de fer-li mobbing. L’antic càrrec del Consell Regulador de la DO ‘Jamón de Teruel’ inclús està estudiant emprendre accions legals amb el seu advocat. L’encara president de la DO no ha deixat canya dreta. Inclús ha acusat els sis dimissionaris de marxar del càrrec perquè no estaven disposats a fer una auditoria interna de la Denominació.

Més informació: | | |