Les Jornades de la Trufa de Morella, un referent del turisme gastronòmic

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 23 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

Morella ha presentat aquest dijous l’onzena edició de les seves jornades gastronòmiques per excel·lència, les de la Trufa. Aquestes s’han consolidat com un referent de la bona cuina, aplegant a la seva onzena edició i superant el nombre de visitants any rere any. Els menús dels onze participants es podran degustar fins al dia 9 de març i, els dies 1, 8 i 22 de febrer i 1 de març, es realitzaran showcookings. En la posada de llarg d’aquestes jornades, els restauradors presentaran les novetats i es comptarà amb un convidat de luxe a la Llotja de l’ajuntament de Morella: Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba, únic amb una estrella Michelin a la província de Castelló.

La regidora de turisme del consistori morellà, Maria Rallo, el primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, i els restauradors participants, han sigut els encarregats, al costat de Barrera, de donar el tret d’eixida a aquestes jornades. En aquest sentit, la regidora explica que “la trufa marca el calendari gastronòmic de l’hivern, ja que és un producte exquisit i que ens reporta un gran nombre de visitants”. Per això, ha agraït “la feina que realitzen els restauradors de Morella per millorar la nostra ciutat com a destinació turística, ja que en les Jornades de la Trufa es pot gaudir de la combinació de la qualitat dels nostres productes amb el bon fer dels nostres restauradors”.

Els restaurants participants a les Jornades de la Tòfona 2014 són Blanca, Casa Roque, La Castellana de Benassal, El Faixero de Cinctorres, Daluan, Rey Don Jaime, La Fonda, La Fonda Moreno, Mesón del Pastor, Lola i el Cardenal Ram. Els menús costen sobre uns 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l’elevat preu del quilo de la trufa, que se situa sobre els 600 euros. Els plats d’aquests menús estan protagonitzats per la trufa, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

A més dels onze menús que es poden degustar a les Jornades de la Tòfona, els restauradors també mostraran els secrets d’aquest ingredient culinari amb diferents show-cookings els dissabtes 1, 8 i 22 de febrer i l’1 de març, a l’ajuntament de Morella. Mitjançant aquesta iniciativa, que ha tingut una gran acollida en els dos anys anteriors en els que s’ha realitzat, es podrà aprendre de restauradors que participen en les jornades i degustar els diferents plats.

Cal recordar que la trufa és un dels productes més característics de la nostra comarca i del nostre país. De fet, Espanya és un dels principals productors d’aquest fong a nivell mundial, arribant a comercialitzar fins al 50 % de la que es consumeix anualment. Molts la coneixen com el “diamant negre”, per la seva recol·lecció i el seu elevat preu. Però per als bons comensals, és el seu distingit sabor la que li converteix en un dels tresors més apreciats.

Més informació: | |