Francisco Esteve: “El Parc Natural no només afecta a propietaris. Afecta a tot el poble”

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 29 de gener de 2014 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

“És una oportunitat que si la deixem passar no tornarem a tindre”. L’alcalde de Pena-roja, Francisco Esteve, és partidari del Parc Natural dels Ports de Beseit, encara que considera molt important el consens al territori. En declaracions a Ràdio Matarranya, Esteve va recordar que “el Parc Natural afecta a tot el poble. No només afecta als propietaris, sinó que esta decisió afecta a tots els habitants del municipi”. L’alcalde de Pena-roja va considerar “legítim” els punts de vista que hi ha, a favor i en contra, sobre el Parc Natural. Des del punt de vista municipal, però, i “en benefici general del poble”, Esteve veu la figura protegida un projecte “molt interessant”. I si finalment hi ha o no hi ha Parc Natural, “s’ha de ser responsable en la decisió que s’ha pres”.

Des de Pena-roja, el seu alcalde va considerar molt positives les reunions i trobades que han hagut al territori al llarg dels últims mesos. De fet, va ser el propi Ajuntament de Pena-roja qui va convocar tots els veïns a una trobada a finals de l’any passat. Esteve va reconèixer que la DGA s’ha trobat en una realitat diferent al Matarranya. D’aquí la necessitat del consens. I és que a diferència de la majoria de comarques d’Aragó, aquí predomina el monte privat. De fet, si el Parc Natural abastarà més de 4.000 hectàrees del terme municipal de Pena-roja, només 800 són de titularitat municipal. “Per això, i des de Pena-roja, hem expressat que els propietaris tenen molt a dir a l’hora de prendre la decisió de com gestionar el Parc si mai es fes”.

. ‘No tornarem a tindre-la’

Esteve va fer autocrítica, i va considerar que “cada any que passa perdem oportunitats a estos pobles. Hem de reflexionar-hi. Hi ha un munt d’hectàrees i finques que en 20 o 30 anys no se li han tret gens de profit”. L’alcalde de Pena-roja va afegir que la figura del Parc Natural “és una oportunitat. Una oportunitat que tenim aquí mateix. Una oportunitat que si deixem passar no tornarem a tindre”. Francisco Esteve va considerar que “ens podem equivocar”, però va reiterar que el Parc Natural pot ser “important per al conjunt d’estos municipis”. Des de Pena-roja va recordar que “no hi ha interessos polítics ni res darreres. Primarà la decisió dels pobles. Ha de ser la gent del territori qui ha de tindre l’última paraula”.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Tu como presidente de la camarca y alcalde
    de peñarroya de tastavins.
    Elunico que tendrias que hacer menos embosi-
    llarse tanto dinoro y no tener las mismas
    ideas que los ladrones de Madrid.