Rescindir el contracte amb l’empresa que gestiona les plantes de purins ens costa 550.000 euros

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 29 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

En el darrer plenari la Diputació ha aprovat la resolució del contracte de concessió “Gestió de fem de la ramaderia porcina a la província de Castelló”. L’empresa que gestionava les plantes de purins de la província, a la que li quedaven encara 10 anys de concessió, rebrà 550.000 euros en compensació.

El curiós és que havia estat l’empresa la que ja fa temps que demanava una revisió en perdre molts de diners en el projecte. Un macroprojecte que la Diputació llançava fa 14 anys, amb la inversió de 18 milions d’euros per a la construcció de cinc plantes de purins que haurien de resoldre el problema d’aquests abocats, i a més generar ingressos en la transformació d’aquests desfets en fertilitzants i altres productes. Sols la planta de purins de la Todolella, va requerir un pressupost de 2.453.672 euros.

Un projecte, que, com s’ha demostrat, ni ha resultat rendible, ni ha resolt el problema d’eliminació dels sobrants d’aquest residu ramader a la província. Ni aquesta, ni la resta de plantes que va impulsar la Diputació Provincial han complit el propòsit per al qual van estar construïdes. La de la Todolella, poc o molt, encara acceptava servir com a diposit de purins. La resta fa temps que estant tancades. L’empresa concessionària, que tenia un contracte per a 25 anys, va demanar la revisió del model de gestió davant les importants pèrdues que acumulava.

Aquesta setmana el ple de la Diputació lliurava a l’empresa del contracte, i en ser la decisió, de “mutu acord”, ens costarà altres 550.000 euros com a compensació pels anys que li queden.

El diputat per la nostra comarca, Santiago Pérez, exigia a l’equip de govern informació al voltant de quin us se li donarà ara a la Planta, i sobretot, exigia que es done una solució als ramaders que la utilitzen per dipositar purins sobrants, abans de tancar totalment.

Per la seua banda José Ángel Cerdà, alcalde de la Todolella, assegura que la Planta de la Todolella continuarà donant servei als ramaders. L’alcalde s’ha entrevistat amb el vicepresident, Miguel Barrachina, després que varis usuaris el cridaren preocupats. La Diputació, deixarà als ramaders continuar utilitzant el diposit de purins. De moment encara barallen la formula que empraran per fer-ho possible, però l’alcalde confia en que els ramaders no estiguen ni un dia sense el servei.

Més informació: | |