Tècnics de la Conselleria d’Educació constaten les millores realitzades per l’Ajuntament de Morella al col·legi Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 29 de gener de 2014 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha visitat el col·legi Mare de Déu de Vallivana amb tècnics municipals i de la Conselleria d’Educació. Aquests han constatat les millores que ha realitzat el consistori morellà a l’immoble i les han valorat de forma positiva. Aquestes obres han servit per millorar l’eficiència energètica i la climatització de l’ edifici, amb la substitució de la caldera per una de biomassa o mitjançant la reparació de la porta del triangle de grans dimensions. El primer edil morellà també ha tornat a exigir a la Generalitat Valenciana que realitze inversions en l’immoble per solucionar els problemes estructurals.

Rhamsés Ripollés ha agraït “la col·laboració i bona predisposició dels tècnics de la Conselleria d’Educació i, tant de bo, els responsables d’aquesta administració mostraren el mateix interès per aquest immoble que els tècnics”. A més, assenyala que “l’administració que s’ha de fer càrrec de les intervencions estructurals és la Generalitat Valenciana. Nosaltres oferim tota la nostra col·laboració per escometre les intervencions i, també plantegem la solució d’intervenir poc a poc però sense pausa per solucionar aquestes deficiències, per la qual cosa tornem a exigir que s’actue al col·legi, tal com es va comprometre la consellera Català”. Així, Ripollés apunta que “l’Ajuntament de Morella realitza un gran esforç al col·legi Mare de Déu de Vallivana, encarregant-se del manteniment i invertint anualment per millorar les instal·lacions i, moltes d’aquestes actuacions ajuden a pal·liar deficiències estructurals, tot i que aquesta responsabilitat és de la Generalitat Valenciana”. En aquest sentit, l’alcalde destacava que, a més de costejar diverses intervencions que eren responsabilitat de l’administració autonòmica, els tècnics les han valorat de forma molt positiva.

Cal recordar que en els últims anys, des del consistori morellà s’ha exigit, en nombroses ocasions, inversions per pal·liar les deficiències estructurals. L’any passat, es va arribar a un acord d’invertir poc a poc però sense deteniment en l’immoble. Per això, l’Ajuntament de Morella traslladarà, de nou, una memòria de l’estat de l’edifici, indicant quines són les actuacions que necessiten de més urgència. Per això, l’alcalde espera que “es complisquen les promeses i que aquest any arriben noves inversions per al col·legi Mare de Déu de Vallivana i, que s’executin les actuacions d’una manera correcta”. A més recordava que el consistori morellà inverteix 60.000 anuals en el manteniment i millora d’aquest edifici.

Més informació: