Carlos Boné: “Crear el Parc Natural ha de servir per a sumar i no per a dividir”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 30 de gener de 2014 . 2 comentaris
Etiquetes: , , , ,

L’alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, considera el Parc Natural dels Ports de Beseit una bona idea, però creu que s’ha d’escoltar l’opinió de tots els veïns i, sobretot, dels propietaris. En declaracions a Ràdio Matarranya, Boné va recalcar que “quan es va plantejar que la zona dels Ports es convertís en Parc Natural, ens va parèixer una bona idea” de cara a potenciar el turisme de natura. “La figura d’un Parc Natural ven molt més del que podem vendre ara els Ports, sent conscients que la zona dels Ports és molt coneguda i molt visitada”. Però “també hem tingut clar des d’un principi que s’han d’escoltar les opinions de veïns i particulars, que són els afectats. Per això considerem que crear una figura d’estes característiques ha de servir per a sumar i no per a restar o dividir”.

Carlos Boné va recordar que “l’ajuntament, en un debat així, no buscarà l’enfrontament entre veïns i la polèmica. Això ha d’eixir per consens”. El terme de Vall-de-roures afectat per la figura protegida està igual que el de Pena-roja, però en una situació encara més accentuada. La majoria de parcel·les són de titularitat privada, sent pràcticament un 85 per cent de les finques. L’alcalde de Valderrobres va anar més enllà. “Se’ns ha manifestat que pràcticament la totalitat de propietaris estan en contra. Més si tenim en compte que la majoria de terme municipal afectat és privat. Per això considerem que els particulars tenen molt a dir”. Boné va afegir que si el Parc Natural “ha de servir perquè hi haja enfrontament entre veïns, no té sentit. Els temps no estan perquè els veïns ens enfrontem els uns amb els altres”.

. Valor natural i mediambiental

En relació a la percepció d’altres alcaldes, que creuen que deixar perdre el Parc Natural serà una “oportunitat perduda que no tornarà”, Boné no ho veu així. “Els Parcs Naturals es creen pel seu valor natural, mediambiental, el valor de la zona”. Que ara no el vulgui els Ports no significa que se’l quedarà un altre territori. “Entenc que el Govern d’Aragó ha de considerar que eixe altre ha de tindre un valor per a convertir-se en Parc. I fora d’això no deixarà d’existir la possibilitat de que els Ports de Beseit siguen Parc Natural”. Boné va reiterar que “els Ports de Beseit reuneixen tots estos requisits, este valor natural que es demane. Però si els veïns del municipi no el volen, no hauríem de buscar eixa polèmica”. El Parc Natural abastaria unes 2.000 hectàrees de terme de Vall-de-roures. Només 300 hectàrees són de propietat municipal.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. Estamos en una confrentacin igual que los
    tiempos de los maquis que los propietarios
    tenian que entregar loque les pedian

  2. Tu ya tienes suficiente con lo que tienes
    con el hospital de Alcaniz y deja los propi-
    etrios con sus derechos por que los que
    roban ya estan en Madrid.