Cinctorres celebra aquest cap de setmana el Sant Antoni

comarquesnord.cat . Cinctorres . dijous, 30 de gener de 2014 .
Etiquetes: , ,

Cinctorres es disposa a viure, aquest cap de setmana, la festa més esperada de l’hivern, Sant Antoni. De la seua organització s’encarrega un grup de persones voluntàries, que en les darreres setmanes estan treballant de valent per a que tot estiga a punt per la festa.

La celebració és molt oberta, i sempre compta en una gran participació. Són dies de germanor, on tot es comparteix, la feina i la festa; el foc i la fresca. Molt esperada es sempre la vesprada del dissabte amb la gran arrossegada de les carrasques des de la zona del Poliesportiu fins l’ermita de Sant Lluís. Centenars i centenars de persones es concentren en aquest punt per veure l’espectacular arrastre dels grans arbres per part de les cavalleries. A banda dels animals que aporta la gent de Cinctorres, sempre sol acudir gent de poblacions veïnes com Morella, Vilafranca, Benassal i altres municipis per participar d’aquesta festa.

Dues fogueres reuneixen a la gent de la vila i visitants en la jornada de dissabte. Una d’elles, a la Plaça de l’Ajuntament, o plaça Vella, on la gent va acudint al ritme de la música de dolçaina i tabal. És habitual en aquest punt que la Majoralia repartixca entre els assistents gots de vi, abadejo i sardines salades, i s’aprofita per torrar xulles, xoriços i altres productes amb els que afrontar amb garanties una llarga nit de festa. L’altra, és la monumental barraca que crema en acabar la representació de la vida del sant, única en valencià de quantes es representen a la comarca dels Ports i on destaca el paper del cec de Cervera, que fa les funcions de narrador de la historia.

Altre acte ben participatiu és la benedicció dels animals i la gran volta pels carrers de Cinctorres amb les cavalleries. Per a tots aquells que acudeixquen amb els animals, es repartiran els típics pastissets de la festa de Sant Antoni de Cinctorres.

Per als tres propers cap de setmana la festa medieval del foc té altres cites importants, com son a Ortells i Olocau del Rei el proper cap de setmana (8 i 9 de febrer); a Portell el següent (15 i 16 de febrer) i La Todolella el darrer cap de setmana del mes.

Més informació: | |