La Guàrdia Civil desactiva a Vallibona una bomba de la Guerra Civil

La Guàrdia Civil ha desactivat una bomba d’artilleria de la Guerra Civil, procedint a la seva destrucció controlada. L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar arran d’una trucada d’una persona del Centre de Recerca i Experimentació Forestal (CIEF) al Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Castelló, en la qual informava que havia localitzat un obús a la zona del barranc Els Ferreres, al terme municipal de Vallibona.

Immediatament es va desplaçar al lloc una patrulla de la Guàrdia Civil fins a l’arribada dels especialistes en desactivació d’explosius. Quan van arribar els guàrdies civils van comprovar que es tractava d’una bomba d’artilleria de 76,2 mil·límetres de la passada Guerra Civil procedint a acordonar la zona. Els especialistes en desactivació d’explosius de la Guàrdia Civil van procedir a la seva destrucció controlada.

Així mateix, davant la freqüent aparició d’artefactes explosius de la Guerra Civil a la província i d’altres tipus d’artefactes com a pots de fum, bengales de senyalització, balises de senyalització (dipositades
normalment en zones costaneres pels corrents marins), la Guàrdia Civil facilita una sèrie de recomanacions a seguir en cas que algun ciutadà localitzi algun artefacte explosiu. No s’han de manipular en cap cas i avisar quan abans al Cos de Seguretat.

Més informació: | |