‘Cerezas’ serà el nou disc dels Ya Babé

comarquesnord.cat . Queretes . dilluns, 3 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

Mesos després d’entrar a estudi, el grup de Queretes Ya Babé està a punt de finalitzar l’enregistrament dels temes que formaran part del seu segon disc. ‘Cerezas‘, títol que portarà el treball, contindrà dotze cançons que es poden emmarcar dins el pop rock. La banda té previst presentar-lo durant la pròxima primavera.

Ya Babé va iniciar l’enregistrament d’este segon treball el passat mes d’octubre als Estudis Aleatoria de Queretes, on els membres de la banda han estat treballant meticulosament cada una de les peces d’aquest disc. “Vam començar a l’octubre i hem anat gravant els temes a poquet a poquet. La veritat és que com tenim l’estudi al poble podem treballar tranquil·lament. Encara que el procés és més lent, esta forma de gravar també té una part positiva, que és que podem treballar molt més els temes”, va explicar Fernando Mallén, veu i guitarra de Ya Babé.

Tot i sofrir alguns canvis de formació des del seu treball de debut, l’estil de la banda no ha s’ha vist afectat. Si bé, el fet que aquest pròxim disc inclogue cançons de tres compositors diferents, en lloc de dos com en l’anterior, sí que fa que el ventall d’influències que es podran escoltar en les diferents cançons sigue més gran. “La sensació que tenim és que encara que el disc anterior ja tenia estils de molts tipus, este encara serà més variat. Penso que sobretot perquè hi ha temes i lletres de Lorenzo (guitarra), Eva (cantant) i meus”, va aclarir Mallén.

‘Cerezas’ inclourà dotze temes, deu completament nous i dos (‘Esperando la mañana‘ i ‘Paisajes‘) que es van incloure al recopilatori ‘Sons de la Terra’. Aquests últims no sonaran completament igual que en el disc de grups matarranyencs ja que s’han tornat a gravar i se’ls han incorporat alguns arranjaments nous. Tot i que el principal objectiu del treball és, segons va dir Mallén, “gravar temes que ja feia temps que tocàvem en directe”, la banda té clar que “disc i directe són dos conceptes totalment diferents” per la qual cosa les cançons que és podran escoltar no seran ni sonaran igual que en directe. “Hi ha gent que té prejudicis sobre què gravar o no perquè després igual no es pot fer el mateix en directe o no sonarà igual. Natres pensem que el disc i els directes són dos coses diferents. Així que al disc hem tingut col·laboracions i hem fet arreglos que possiblement després en directe no estaran o seran completament diferents”, va explicar Mallén.

Les pròximes setmanes el grup té previst rematar l’enregistrament dels últims detalls dels temes del nou disc i començar amb el procés de mescla i masterització amb l’objectiu que ‘Cerezas’ pugue eixir al carrer durant la pròxima primavera. “Encara falten alguns detalls, i després hem de mesclar i masteritzar. La idea és que estigue acabat durant la primavera”, va explicar Mallén, qui va afegir que “esperem poder presentar-lo en directe a diversos llocs al llarg de l’estiu. Tot i que la situació per a tocar en directe cada vegada és més complicada”.

Més informació: |