Vicente Cubertorer ofereix una classe magistral en la ‘Mostra de Trufa negra” de Benassal

comarquesnord.cat . Benassal . dimarts, 4 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , ,

Dilluns passat 3 de febrer, com a preludi a la mostra que tindrà lloc el cap de setmana vinent, es va dur a terme la “Jornada Tècnica Gastronòmica de la Trufa”. Benassal va acollir el curs “Mil opcions amb la tòfona” a càrrec de Vicente Cubertorer Carratalá, concursant de la primera edició de “Top Xef” i cuiner en el mundial de MOTOGP.

Més de 80 estudiants de l’Escola d’Hostaleria de Castelló i professionals del sector van acudir a la cita. Van poder conèixer una mica més sobre les aplicacions de la tòfona en la cuina i veure la demostració pràctica, en la qual Cubertorer va confeccionar diferents plats que van deixar sorpresos als assistents.

A més, durant l’elaboració de l’última recepta, es va establir connexió telefònica amb el famós repostero Paco Torreblanca. Després de la sorpresa, els allí presentis van poder plantejar-li diferents qüestions sobre l’elaboració de postres amb tòfona, així com conèixer alguns dels secrets del mestre. Com a colofó final, el públic es va desplaçar a una finca propera a la població per veure de primera mà com es conrea i es recol·lecta aquest benvolgut fong.

A la cita van acudir personalitats del món de la gastronomia com a Bàrbara Amorós, companya de programa del ponent, o Juanjo Roda, col·laborador del restaurant amb una estrella Michelín “Les Moles”.

. Cap de setmana monogràfic sobre la tuber melanosorum

Durant els dies 8 i 9 de febrer de 2014, continuaran aquestes jornades que reuniran a truficultores i amants de la cuina de tot el país.

Les persones que visitin Benassal podran conèixer el “or negre” de la gastronomia i comprar productes derivats en la fira monogràfica muntada per a l’ocasió. També podran gaudir de les nombroses activitats preparades, com l’IX Concurs Gastronòmic de la Tòfona Negra dels Ports-Maestrat, el XI Concurs de Gossos Truferos, l’exhibició de cerca amb senglar o un taller familiar en el qual experimentar la satisfacció de trobar una tòfona.

De la mateixa manera, es duran a terme diferents ponències i col·loquis. Distingits professionals donaran a conèixer aquest producte als assistents i parlaran dels reptes que suposa el seu cultiu.

Tota la informació de les jornades i els horaris de les activitats poden consultar-se en www.trufaportsmaestrat.es.

Més informació: | |