Ximo Puig i Toni Gaspar, candidats a les primàries del PSPV-PSOE

comarquesnord.cat . València . dimarts, 4 de febrer de 2014 .
Etiquetes: , , ,

Una vegada tancat el termini de presentació d’avals, la Comissió Nacional de Garanties Electorals ha informat que els candidats a participar en la primàries obertes del PSPV-PSOE són Ximo Puig i Toni Gaspar, que han comptat amb un recolzament, respectivament, d’un 20% i un 15,3% dels avals. Així mateix, sis dels avals registrats s’han declarat nuls en estar duplicats.

A partir d’aquest moment, segons ha informat el president de la Comissió de Garanties, Rafa Rubio, s’obre termini per a la presentació de recursos contra la proclamació dels candidats. Posteriorment -el 7 o 9 de febrer- depenent de si es presentaren o no recursos, començarà la inscripció en el cens electoral per poder participar en les primàries obertes del PSPV per als comicis del proper 9 de març amb una durada de 20 dies. Així mateix, ha recordat que d’aquest cens podran formar part tots els afiliats del PSPV, integrants de Joventuts Socialistes del País Valencià, així com els ciutadans majors de 16 anys que així ho desitgen. Com a únics requisits per participar en aquests comicis cal destacar: estar empadronat en algun municipi de la Comunitat; ser major de 16 anys; la signatura d’una declaració de principis socialistes, així com el pagament de 2 euros que estaran destinats únicament a sufragar les despeses del procés electoral.

Rubio ha recordat que tots aquells que ho desitgin podran inscriure’s en el cens a través de la pàgina web del PSPV, així com en totes les agrupacions socialistes de la Comunitat. “Volem que els ciutadans participin en un procés de primàries transparent, imparcial i amb igualtat d’oportunitats entre tots els candidats”, ha assenyalat.

Finalment, el proper 1 de març es tancarà el termini d’inscripció i serà quan el PSPV inicie oficialment la seva campanya electoral que s’allargarà fins al 8 de març “una setmana en la qual els candidats tindran l’oportunitat de fer veure als valencians i valencianes que els socialistes volem i podem liderar l’alternança i el canvi de govern que necessita aquesta Comunitat, així com consolidar un procés de regeneració democràtica que permeti que els ciutadans tornen a confiar en la política”, ha destacat el portaveu de la Comissió de Garanties.

Més informació: | | |