El segon Ral·li Matarranya recorrerà les carreteres d’Arenys i Lledó

comarquesnord.cat . Arenys de Lledó . dijous, 6 de febrer de 2014 .

El Ral·li Matarranya serà l’encarregat d’obrir el Campionat Regional de 2014. Així ho va anunciar el president del Real Automóvil Club Circuito Guadalope, Jesús Baquero, qui va concretar que enguany el Ral·li comarca del Matarranya anirà a Lledó i Arenys de Lledó. Si la passada edició van ser Fórnols i La Portellada els dos municipis que van aplegar el I Ral·li del Matarranya, enguany els pilots i l’organització saltaran a un altre punt del territori. Per a l’ocasió, s’han preparat dos trams que es recorreran fins en quatre ocasions. El primer tram serà de Lledó a Arenys de Lledó, d’uns 5 quilòmetres. I el segon serà d’Arenys de Lledó a la carretera de Calaceit, d’uns 7.5 quilòmetres.

Jesús Baquero, president del Real Automóvil Club Circuito Guadalope, va apuntar que fa un temps “vam tindre els primers contactes amb Mariano Mínguez per a encarar la segona edició” del Ral·li del Matarranya. “I esta vegada tornarem a obrir el calendari regional amb la primera prova de la temporada. Hem triat establir-nos a Arenys i Lledó, on tindrem dos trams”. Dos trams que es recorreran dos vegades cadascun en cada sentit (en total quatre vegades cada tram), de tal forma que “els pilots tinguin bastants quilòmetres de carrera i puguen marcar diferències. Així beneficiem tot el món. Qui fa errors, pot recuperar. I si hi ha molta igualtat, tens més marge per a marcar diferències”.

. Arenys, centre neuràlgic

Esta prova serà puntuable per al Campionat d’Aragó de Ral·li, amb Copa Promoció, Sport i Copa Mixta. Baquero va concretar que “finalment hem apostat pel 23 de març. Havíem mirat altres dates, però coincidia amb la Marxa Senderista i en el Campionat Català de Ral·lis. I ho hem mogut una setmana perquè els pilots catalans són habituals” en estes proves. El II Ral·li del Matarranya obrirà a les 11 del matí del diumenge, tot i que prèviament tindrem verificacions. Durant el diumenge, “el centre neuràlgic serà Arenys de Lledó, mentre que el dissabte estarem a Lledó, on donarem una mica de moviment perquè la gent visqui de prop que és un ral·li”, va subratllar Jesús Baquero.

Un dels grans reptes que té el ral·li, com el automobilisme en general, és animar que els pilots s’inscriguen. El president del Real Automóvil Club Circuito Guadalope va recordar que “el problema que tenim últimament és la baixa participació en tots els Campionats d’Espanya. Esperem que en tinguem una mica més que l’any passat. La gent s’està animant una mica més”. Baquero va recordar també que en proves d’estes característiques és important “la qualitat i la igualtat entre els participants. Que siguen carreres lluitades” per a donar emoció. Una vegada més, des de el Real Automóvil van agrair el recolzament de les administracions comarcals, locals i persones aficionades.